Curtea de Conturi, AUDIT la Ministerul Justiţiei. Ce a constatat despre banii cheltuiţi în starea de urgenţă
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Curtea de Conturi a României a efectuat un audit de conformitate la Ministerul Justiției cu tema „Controlul modului de gestionare a resurselor publice pe perioada stării de urgență”,  pentru perioada 16.03-14.05.2020.

Pentru combaterea epidemiei generate de coronavirus, Ministerul Justiției a alocat  o sumă totală de 34.858.000 lei, atât pentru instanțele judecătorești, cât și pentru instituțiile aflate în subordine/coordonare (Spitalul Prof. Dr. Constantin Angelescu, Centrul Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu, Administrația Națională a Penitenciarelor- inclusiv pentru cele 6 penitenciare spital, Ministerul Justiției – aparat propriu, Oficiul Național al Registrului Comerțului, Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, Direcția Națională de Probațiune, Autoritatea Națională pentru Cetățenie, Institutul Național de Expertize Criminalistice).

În urma verificărilor efectuate, Curtea de Conturi a concluzionat că utilizarea resurselor publice alocate pentru perioada stării de urgență, respectiv în perioada 16.03-14.05.2020, s-a realizat cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel