Cursa TAROM de la Bruxelles către Otopeni, unde se aflau Mircea Geoană și alți înalți demnitari, anulată din motive tehnice
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Preda
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Cursa TAROM ROT374 care opera pe ruta Bruxelles - Otopeni în seara zilei de 4 aprilie a.c. a întrerupt decolarea din motive de siguranță. Aeronava implicată, un Boeing 737-800 BGL, avea la bord 93 de pasageri.

TAROM a transmis printr-un comunicat de presă:

”Echipajul aeronavei a decis să oprească decolarea întrucât a fost identificată o problemă tehnică. În conformitate cu protocoalele de siguranță, s-a solicitat prezența mașinilor de pompieri la aeronavă.

Pasagerii și echipajul s-au aflat în permanență în siguranță. Aceștia au fost debarcați iar echipa locală TAROM a oferit asistență călătorilor.

Aeronava a fost supusă unei inspecții tehnice amănunțite de către echipă tehnica specializată de pe aeroportul din Bruxelles, fiind identificată o disfuncționalitate. După finalizarea tuturor procedurilor necesare, aeronava va reveni la București pe 5 aprilie 2024, pentru reluarea zborurilor prevăzute în programul de operare.  

În aceste condiții, odată cu întreruperea decolării din motive tehnice și, respectiv, anularea cursei, pasagerilor li s-au oferit opțiunile de asistentă specifică normelor europene aplicabile în astfel de cazuri. 

TAROM își exprimă regretul pentru orice inconveniențe cauzate și asigură pasagerii că siguranța este întotdeauna prioritatea principală în operațiunile noastre.”

Printre pasagerii de la bordul avionului se numărau secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu, precum și europarlamentarii Gheorghe Falcă, Daniel Buda şi Mircea Hava, toți în drum spre București.

Conform marturisirilor pasagerilor aflați la bordul aeronavei, acesta s-a oprit pe pistă chiar înainte de decolare, iar pasagerii au fost ulterior debarcați. Aterizarea era programată la București la ora 23:20.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel