Cursa nebună pentru recuperarea avionului invizibil s-a încheiat. Rușii au pierdut în fața SUA și britanicilor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
F-35 britanic, sursă foto: Royal Navy
F-35 britanic, sursă foto: Royal Navy
Încă după prăbușirea avionului de tip F-35B în momentul decolării de pe portavionul HMS Queen Elizabeth au existat temeri justificate cu privire la faptul că rușii pot ajunge primii la epava aeronavei ce dispune de tehnologie „invizibilă”, având în vedere că avionul s-a prăbușit în apele internaționale.

Potrivit celor de la DefenseRomania, aceste îngrijorări au fost recunoscute inclusiv de oficiali britanici care au admis că Federația Rusă dispune de capabilități pentru a recupera componente din aeronava F-35B prăbușită în Marea Mediterană.

Cursa pentru ca Federația Rusă și China să nu aibă acces la date și tehnologii sensibile despre cel mai scump program de înarmare din istoria SUA începuse imediat după prăbușirea aeronavei.

Marea Britanie a cerut SUA să ajute la găsirea și recuperarea avionului de luptă F-35B Lightning II. Aeronava se află la o adâncime de aproximativ 2.000 de metri pe fundul mării.

Aeronava prăbușită era de tip F-35B - cu decolare pe distanță scurtă și aterizare pe verticală (STOVL) - și făcea parte din Escadrila 617.

Doar că, se pare, Marea Britanie tocmai a anunțat că ....

CITEȘTE PE DEFENSE ROMANIA CONTINUAREA ARTICOLULUI DESPRE CURSA DINTRE RUȘI ȘI ENGLEZI PENTRU A PUNE MÂNA PE AVIONUL „INVIZIBIL” F-35 PRĂBUȘIT, VEZI CUM S-A AJUNS LA DEZNODĂMÂNT, DAR ȘI DETALII PICANTE DESPRE PRĂBUȘIREA AERONAVEI CARE COSTĂ NU MAI PUȚIN DE 100 DE MILIOANE DE DOLARI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel