Cursă de mașini pe Lună, anul viitor. Proiect AMBIȚIOS al lui Elon Musk
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Space X are în plan să trimită autovehicule controlate de la distanță pe suprafața lunii. Proiectul a fost programat să înceapă anul viitor.

O inițiativă ambițioasă a celor de la Space X va trimite o pereche de autovehicule de 5,5 kilograme, controlate de la distanță, pe suprafața lunară, pentru a organiza prima cursă auto pe Lună, relatează New Atlas. Cele două mașini vor fi ajutate să ajungă pe suprafața selenară de o rachetă SpaceX Falcon 9. Cursa este organizată de Moon Mark, o companie de conținut multimedia și educațional, care a colaborat cu Intuitive Machines.

Autovehiculele vor fi parțial proiectate de șase echipe de liceeni, după cum relatează New Atlas. Cele mai bune două echipe, care vor trece de o serie de provocări, „vor câștiga o ocazie unică în viață de a construi și de a concura cu două vehicule pe Lună”, potrivit unui comunicat de presă din februarie. Directorul tehnic al Moon Mark, Todd Wallach, a declarat pentru New Atlas că echipele vor avea „imagini aproape în timp real, telemetria, comanda și controlul” automobilelor de curse. În același timp, Herman Tilke, designerul de piste de curse de Formula 1, va proiecta pista pe Lună.

Proiectanții vehiculelor vor trebui să ia în considerare o serie de factori, de la intrarea prafului în electronică până la forța gravitațională substanțial mai mică, informează Futurism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel