CURS LEU - EURO. Adrian Vasilescu, BNR: În România, dacă vrei să dereglezi economia, dereglează raportul LEU - EURO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Consilierul BNR Adrian Vasilescu, în direct la interviurile DC News și DC News TV. Foto: Pixabay.com
Consilierul BNR Adrian Vasilescu, în direct la interviurile DC News și DC News TV. Foto: Pixabay.com
Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, explică modul prin care economia României ar putea fi dereglată. Raportul Leu - Euro, esențial. 

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, s-a aflat astăzi în direct la DC News și DC News TV unde a vorbit despre raportul Leu - Euro pe piața din România, dar și cum ar putea fi dereglată economia. 

”Cursul leului, în raport cu valutele-  a fost cândva în raport cu dolarul, acum este în raport cu euro - este pe de-o parte un activ social și, în al doilea rând, este un activ emoțional. În România, dacă vrei să dereglezi economia atunci dereglează raportul Leu - Euro. Trebuie să facem deosebire de ce se întâmplă în țara noastră și ce se întâmplă sau s-a întâmplat în alte țări. America a mers foarte multă vreme pe depreciere, pe devalorizarea dolarului pe piață. Mai practică sau a practicat deprecierea și în raport cu Euro, dar asta este altceva. În România, trebuie să avem în vedere și faptul că exporturile noastre au în compoziție o mare cantitate de importuri. Deci când vorbim despre importuri, nu ne uităm doar la piața de consum. Ne uităm în primul rând la piața de producție pentru că acolo, când facem analiza exporturilor, vedem componența importurilor în aceste exporturi este una dintre cele mai mari din lume, ponderea. Dacă am forța deprecierea Leului pe piața valutară atunci tot în exporturi am vorbi”, a declarat Adrian Vasilescu în exclusivitate la DC News

Banca Națională a României a stabilit astăzi un curs valutar pentru: 1 Euro EUR = 4,8747 și 1 Dolar american USD = 4,0073.

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel