Data publicării:

Curmalele, ”super aliment”. Chef Joseph Hadad: Pot fi foarte bine asociate și cu brânză sau pot înlocui gemuri din combinații celebre

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels

Chef Joseph Hadad a spus că există mai multe modalități creative de a folosi curmalele, considerate un „super aliment”.

„În afară de a fi consumate ca atare, curmalele pot fi folosite și în alte feluri la fel de gustoase, însă mai creative. În bucătăria Nord-Africană, curmalele sunt adesea utilizate și în preparatele sărate de mâncare, mai ales cele pe bază de carne. Dar curmalele pot fi foarte bine asociate și cu brânză sau pot înlocui gemuri din combinații celebre, cum ar fi curcanul cu gem de merișoare sau dulceața de ceapă în burger. Pasați fructele și folosiți pasta de curmale pentru curcan sau amestecați ceapa cu curmale atunci când pregătiți dulceața pentru burger”, a explicat Joseph Hadad.

„Curmalele mai pot fi transformate și în zahăr de curmale, un produs obținut prin măcinarea fructelor uscate, care poate înlocui cu ușurință zahărul muscovat din preparate sau poate fi pus ca îndulcitor în locul zahărului obișnuit, mai bogat caloric și mai slab nutrițional ca cel din curmale. Același efect îl are și siropul de curmale, care poate fi pus peste clătite, ca îndulcitor în preparate și chiar și în cafea sau ceai, or într-o porție de iaurt cu fulgi. Însă cel mai creativ mod de a-l utiliza este în cocktailuri, unde dă o aromă distinsă, nu doar dulceață.

Curmalele se pot pasa într-o pastă delicioasă care să înlocuiască gemul tradițional de la micul dejun. Și, mai mult, pot fi chiar și umplutură pentru diverse tarte, tot în loc de gem sau alte creme pline de zahăr”, a mai precizat bucătarul.

„Deși îl puteți face și în casă, doar că durează mult mai mult, oțetul de curmale se găsește în magazine de tip plafar și online și este o sursă mai bună de nutrienți decât oțetul de mere, de exemplu. Cu o culoare închisă și un gust bogat, poate aduce puțin cu oțetul balsamic, și se poate folosi în toate contextele în care adăugați de obicei oțet”, a scris Joseph Hadad pe blogul său.

 

 

Poate fi prea mult parmezan? Unii ar zice că nu, italienii ar zice că da, transmite bucătarul Joseph Hadad

 

„Poate fi prea mult parmezan? Unii ar zice că nu, italienii ar zice că da. Gustul puternic al acestei brânze poate copleși celelalte gusturi, mai ales în preparate mai delicate. Așa că considerați-l mai curând ca pe un condiment, decât un ingredient principal. Și dacă tot ați folosit parmezanul, atunci păstrați coaja, nu o aruncați. Poate fi pusă în sosuri, pentru a le îmbogăți gustul, dar poate fi pusă și la fiert, pentru a obține o supă pe care să o folosiți la risotto în lipsa unei supe de bază.

Și nu în ultimul rând, nu supra-aglomerați un fel de mâncare. După cum ziceam, bucătăria italiană este despre simplitate. Câteva ingrediente sunt suficiente pentru a obține un fel de mâncare delicios”, a conchis Joseph Hadad.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel