Curățați cuptorul fără a mișca un deget. Iată ce trebuie să faceți
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Curăță cuptorul fără a mișca un deget. Iată ce trebuie să faci. Sursa - Pexels
Curăță cuptorul fără a mișca un deget. Iată ce trebuie să faci. Sursa - Pexels
Curățarea temeinică a cuptorului nu este întotdeauna un lucru ușor. 

Dacă nu aveți la îndemână produse ecologice, puteți folosi și produse chimice, care vor curăța bine cuptorul. Nu vă speriați, nu veți avea nevoie de multe ingrediente, iar procesul va fi foarte ușor de finalizat.

Pentru a elimina murdăria din cuptor, puteți apela la două metode ușoare și destul de rapide.

Nu aruncați apa în care ați fiert sfecla: transformați-o în îngrășământ pentru flori

Pentru a curăța cuptorul, turnați 1,5 litri de apă clocotită într-un vas mare. Apoi  puneți vasul în  cuptorul murdar. Adăugați 1 lingură de amoniac în apă, amestecați ușor și închideți cuptorul.

Lăsați amestecul să acționeze o noapte întreagă și, a doua zi, scoateți vasul din cuptor.

Ștergeți suprafața cuptorului cu o cârpă curată. Veți vedea că toate petele de grăsime și murdărie vor rămâne amintire.

Prosoapele sunt aspre? Cu acest produs din cămară, vor deveni moi și pufoase

Pe de altă parte, pentru a curăța rafturile cuptorului, trebuie să umpleți un lighean mare cu apă fierbinte. Adăugați în apă 5 tablete pentru mașina de spălat vase.

În acest moment, introduceți rafturile în lighean și lăsați-le peste noapte. Dimineața, doar ștergeți rafturile cu un burete. Veți vedea că toate incrustațiile vor fi eliminate.

Dacă cuptorul este foarte murdar, trebuie să recurgeți la produse chimice. Puneți-vă mănușile și folosiți un spray-ul degresant, cumpărat din magazin. Pulverizați produsul în interiorul cuptorului, care trebuie încălzit.

Cum să speli perfect oglinda din baie în 3 pași: va arăta ca nouă și nu va avea nicio pată

Apoi curățați cu un burete aspru interiorul cuptorului. Clătiți cuptorul, trecând o cârpă umedă de 3 sau 4 ori pentru a îndepărta tot produsul degresant.

Acum introduceți rafturile în cuptor și stropiți oțet, pentru a face cuptorul strălucitor.  Evident, uscați încă o dată cu o cârpă. Pentru a curăța exteriorul cuptorului, este suficientă o cârpă umedă.

Vezi și:

Tigaia s-a ars? Iată cum o poți salva. Sfaturile gospodinelor cu experiență

Tigaia este nelipsită din bucătărie. Prin urmare, atunci când tigaia începe să se ardă, majoritatea gospodinelor nu știu ce să facă.

Nu are rost să te grăbești la magazin și să cumperi una nouă. Este important să cunoști câteva trucuri ca să o cureți. 

De ce poate arde o tigaie? 

În primul rând, tigaia e făcută din materiale necalitative. Atunci când cumpără vase, multe persoane încearcă să economisească bani, făcând o greșeală esențială. De aceea, este mai bine să cumperi o tigaie de la un producător de încredere și să te bucuri de funcționalitatea ei o lungă perioadă de timp.

În al doilea rând, din cauza deteriorărilor. Dacă folosești cuțite metalice, spatule sau bureți duri pentru spălare, poți deteriora cu ușurință suprafața.

În al treilea rând, și tigaia are o dată de expirare. Multe persoane uită că orice obiect are dată de expirare. De regulă, la tigăi perioada de valabilitate se referă numărul de utilizări.

Remedii populare, care elimină umiditatea excesivă din casă: trucul bunicii nu dă greș niciodată

Există 2 reguli de bază datorită cărora tigaia poate servi mai mult timp: alegerea corectă și îngrijirea atentă. Nu există un remediu sau o metodă universală pentru a reface o tigaie. 

Tigaia din fontă este considerată una dintre cele mai fiabile și versatile. Dacă începe să ardă, trebuie să faci mai multe acțiuni:

- îndepărtează toată funinginea,
- spală bine tigaia,
- usucă tigaia, 
- unge tigaia cu ulei pe interior și pe exterior,
- pune tigaia în cuptor timp de o oră, setând temperatura la 200 de grade.

După toate manipulările, este mai bine să nu folosești tigaia timp de câteva zile.

Gospodinele japoneze pun pastă de dinți în congelator. Iată de ce fac asta

Tigaia din aluminiu nu pot fi întotdeauna restaurată, totul depinde de natura daunelor. Dacă începe să ardă, trebuie să faci mai multe acțiuni:

- clătește bine, îndepărtând toată funinginea;
- pune tigaia pe aragaz la foc mediu:
- apoi cu un burete curăță bine zonele arse.

Poți încerca și următoarea metodă: toarnă apă în tigaie, adaugă puțin săpun de rufe și fierbe timp de 10 minute. Apoi, aruncă apa, șterge tigaia bine și unge-o cu ulei vegetal. Dacă această metodă nu ajută, nu are rost să mai folosești tigaia.

De ce trebuie să pui un burete pentru vase în cuptorul cu microunde: secretul gospodinelor cu experiență

Tigăile din ceramică au câștigat popularitate datorită caracterului practic și siguranței lor.  Dar toată lumea uită că durata de viață a ceramicii nu este mai mare de 4 ani. Însă, după cum arată practica, acestea trebuie schimbate la fiecare 2 ani, astfel încât toate proprietățile să fie păstrate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel