Curăță vasele și tacâmurile, murdare de grăsime, cu ceai: un truc simplu care funcționează
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Curăță vasele și tacâmurile, murdare de grăsime, cu ceai - un truc simplu care funcționează. Sursa - pixabay.com
Curăță vasele și tacâmurile, murdare de grăsime, cu ceai - un truc simplu care funcționează. Sursa - pixabay.com
Un munte de vase murdare, acoperite cu un strat de grăsime, rămâne nu doar după sărbători,  ci și la sfârșitul unei cine cu familia.

Cum puteți face față cu ușurință grăsimii din farfuriile și paharele murdare? Ne vine în ajutor un truc simplu.

Așadar, pentru a dizolva și cele mai încăpățânate grăsimi și pentru a spăla vasele fără efort, gospodinele folosesc ceai obișnuit. Pentru acest lucru, într-un lighean cu apă caldă se pune un pachețel de ceai.

Opt plante de interior potrivite pentru baie: transformă camera într-o oază de verdeață

În lighean se pun furculițele, lingurile și vasele acoperite cu un strat de grăsime. După 10 minute, puteți începe să spălați vasele. Veți vedea că stratul de grăsime se va curăța mai ușor și mai rapid. 

Apropo, unele gospodine folosesc ceaiul nu numai pentru a spăla vasele, ci și în procesul de pregătire a diverselor feluri de mâncare, în special, a orezului.

Dacă pui un pliculeț de ceai într-o oala cu orez, după ce garnitura este gata, orezul va căpăta un gust picant, abia sesizabil.

BONUS. Curăță caloriferul de praf: rapid și fără aspirator dacă știi acest truc

Caloriferele nu lipsesc din casele noastre, fiind surse excelente de căldură toată iarna.

Uneori designul caloriferului face ca procedura  de curățare a acestuia să fie o sarcină descurajantă. Înainte de noul sezon de încălzire, multe gospodine curăță caloriferele, care în curând vor începe să dea din nou căldură. 

Unele gospodine le curăță cu periuțe de dinți vechi, unele - cu duza aspiratorului, iar altele cu cârpe. Aceste metode ajută la rezolvarea parțială a problemei, dar, în același timp, necesită mult timp. 


Termosul are un miros urât? Cum să-l elimini în câteva minute cu acest truc simplu

Gospodinele pricepute au găsit o modalitate mai ușoară și mai rapidă de a curăța caloriferul de praf. Pentru asta, luați un cuțit pentru unt. Apoi, trebuie să treceți cuțitul printre elemenții caloriferului. 

Cu ajutorul cuțitului puteți curăța grilajele de ventilație și jaluzelele. Gospodinele nu recomandă folosirea unui cuțit ascuțit, pentru a nu zgâria suprafața caloriferului.

 

BONUS. Elimină urmele de deodorant de pe hainele albe. Cu câteva produse din casă, vei salva cămașa preferată

 

Dacă observi că au apărut pete galbene, în zona axilei, pe rochia sau cămașa ta preferată, nu te grăbi să-ți iei rămas bun de la haină.

Îndepărtarea petelor nu este dificilă dacă cunoașteți rețeta unui remediu eficient, pe care îl puteț prepara la domiciliu.

Deci, veți avea nevoie de:

1 pahar de oțet;

0,5 pahar de bicarbonat,

1 linguriță de sare;

1 linguriță peroxid de hidrogen.

Înmuiați hainele pătate într-un lighean cu apă caldă, în care ați pus două pahare de oțet, pentru 20 de minute. După o astfel de „baie”, stoarceți hainele și întindeți-le pe un prosop curat.

Aplicați pe zonele galbene o pastă, făcută din bicarbonat de sodiu, sare și peroxid. Lăsați pasta rezultată pe țesătură circa 30 de minute.

După aceea, puneți hainele în mașina de spălat. La final, vă veți bucura de rezultat, deoarece petele galbene vor rămâne amintire.

 

BONUS. Unele gospodinele folosesc ulei atunci când spală hainele: cum funcționează trucul bunicii   

 

Unele gospodinele adaugă ulei atunci când spală hainele. Metoda la prima vedere pare greșită, dar să știți că funcționează.

Folosirea uleiului vegetal pentru haine pare o adevărată nebunie. Acest truc de-ale bunicii te va scuti însă de nevoia de a cumpăra produse din magazin.

Elimină stratul de grăsime de pe recipientul pentru ulei: simplu, rapid și fără cheltuieli

Datorită utilizării frecvente, prosoapele albe devin rapid gri sau apar pete extrem de greu de îndepărtat. Puteți readuce prosoapele la aspectul inițial spălându-le cu ulei de floarea soarelui. 

Iată rețeta pentru curățarea prosoapelor cu ulei vegetal.

Pentru a pregăti un amestec minune aveți nevoie de:

 5-6 litri de apă caldă;

2 linguri de ulei de floarea soarelui;

1 lingură pudră de muștar;

1 lingură de oţet.

 

Ce pași trebuie să urmați 

 

Metoda 1. Mai întâi trebuie să pui apă într-o găleată cu capac. Temperatură apei trebuie să fie de 60 de grade. Apoi adăugați toate ingredientele: ulei de floarea soarelui, muștar și oțet.

Puneți prosoapele în soluție și închideți găleata cu un capac. Procesul de albire durează 12 ore. După ce timpul expiră, clătiți prosoapele de 4 ori, alternând apa rece cu cea caldă.

Elixir magic pentru creșterea și înflorirea orhideelor: iată cum trebuie să procedezi

Metoda 2. Pentru a prepara un amestec de albire, aveți nevoie de 3 litri de apă rece,  3 linguri de ulei de floarea soarelui, 3 linguri de detergent, 3 linguri de înălbitor și 3 linguri de bicarbonat.

Adăugați toate ingredientele într-un lighean, apoi puneți prosoape și lăsați-le peste noapte. Dimineața trebuie scoase și puse în mașina de spălat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel