Curăță toată casă doar cu oțet de mere: este ieftin, rapid și ecologic
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Curăța toată casă doar cu oțet de mere, este ieftin, rapid și ecologic. Sursa - Pexels
Curăța toată casă doar cu oțet de mere, este ieftin, rapid și ecologic. Sursa - Pexels
Oțetul de mere este o soluție miraculoasă: poate trata răcelile și calma înțepăturile de țânțari. De asemenea, vă poate ajuta să vă curățați casa. 

Iată câteva moduri de a vă curăța întreaga casă cu oțet de mere. 

O soluție făcută din oțet de mere și apă, în proporții egale, este un excelent produs de curățare a bucătăriei, care poate elimina și bacteriile. Folosiți soluția pentru a curăța blaturile de lucru, cuptoarele cu microunde, aragazul, dar și vasele.

Și pentru că oțetul este diluat, nu trebuie să vă faceți griji că acidul va distruge suprafețele sau le va atenua strălucirea.

Un sfert de pahar de oțet de mere, adăugat în mașina de spălat vase, va îndepărta petele de pe ceștile de cafea și paharele de vin.

Plante de interior, ușor de întreținut: pot fi ținute în dormitor sau sufragerie

Oțetul de mere luptă împotriva mucegaiului din baie. În funcție de gravitatea problemei, puteți trata baia cu oțet pur de mere sau îl puteți dilua cu puțină apă. Pentru un miros plăcut, adăugați câteva picături de ulei esențial de lămâie.

Dacă aveți o scurgere înfundată în baie, adăugați mai întâi aproximativ ½ pahar de bicarbonat de sodiu, apoi un pahar de oțet și, la final apă fierbinte. După aproximativ 15 minute, clătiți totul cu apă clocotită.

Ușa cuptorului este murdară de grăsime? Cu trucurile bunicii va fi ca nouă

 

Dacă ați luat masa la lumina lumânărilor și ceara s-a scurs pe masă, nu vă panicați. După ce ceara se usucă, o puteți răzui cu o spatulă. Ștergeți apoi masa cu o cârpă înmuiată în oțet de mere diluat.

O soluție de oțet de mere poate fi folosită și pentru a îndepărta petele de pe pereți. Pentru a curăța o pată de pe covor, amestecați câteva linguri de sare cu oțet și aplicați pasta obținută pe pată. Peste 10 minute, aspirați. 

 

Curăță și dezinfectează scurgătorul pentru vase cu metodele bunicilor: va străluci și va fi ca nou

Pentru a curăța mașina de spălat, adăugați două pahare de oțet de mere în sertarul pentru detergent și porniți un ciclul de spălare fără a pune haine în mașină.

Pentru a vă păstra rufele mai curate și fără mirosuri, puteți adăuga, de asemenea, un pahar de oțet de mere la fiecare spălare.

 

 

 

 

BONUS. Curăță jaluzelele, rapid și ușor, cu mijloace improvizate, pe care toată lumea le are în casă

 

Spălarea jaluzelelor necesită mult timp, dar acest proces poate fi accelerat.

În primul rând, nu este necesar să scoateți jaluzelele de la geam pentru a le spăla de praf. Lăsați-le pe geam și folosiți mijloace pe care le aveți la îndemână pentru a le curăța rapid și ușor.

În magazine se găsesc diverse dispozitive cu ajutorul cărora puteți curăța jaluzelele orizontale sau verticale. Dacă nu aveți astfel de unelte, puteți folosi șosete obișnuite, care sunt la fel de eficiente.

Adio facturi mari: Activați această funcție a cuptorului înainte de a-l porni

Luați o șosetă, înmuiați-o într-un lighean cu apă și detergent lichid, apoi trebuie să o stoarceți bine. După aceea, îmbrăcați șoseta umedă pe o mână. Cu ajutorul șosetei începeți să ștergeți ambele părți ale lamelor jaluzelei. În acest fel, veți aduna rapid tot praful.

Dacă îți dorești să cumperi un dispozitiv modern pentru spălarea jaluzelelor în casă, atunci îți sugerăm să încerci niște clești speciali cu vârfuri din microfibră.

Alternativ, puteți înfășura capetele cleștilor de bucătărie cu o cârpă (cele de microfibră funcționează cel mai bine, dar și alte cârpe sunt în regulă) și ștergeți jaluzelele.  

Mâncarea s-a ars? Cum poți elimina mirosul neplăcut din casă: trucuri ingenioase, pe care nu le cunoști 

Jaluzelele textile nu pot fi curățate așa. Acestea trebuie îndepărtate de pe geam și spălate. Astfel de jaluzele se pun la înmuiat în apă cu detergent pentru 30 de minute. Apoi, cu un burete, puteți șterge ușor jaluzelele. La final, clătiți-le și atârnați-le pe un suport de haine ca apa să se scurgă. După ce apa s-a scurs, atârnați jaluzelele la locul lor, fără a aștepta uscarea completă. Astfel, jaluzelele se vor usca și nu vor fi șifonate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel