Curăță și dezinfectează scurgătorul pentru vase cu metodele bunicilor: va străluci și va fi ca nou
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Curăță și dezinfectează scurgătorul pentru vase cu metodele bunicilor. va străluci și va fi ca nou. Sursa - Pexels
Curăță și dezinfectează scurgătorul pentru vase cu metodele bunicilor. va străluci și va fi ca nou. Sursa - Pexels
Scurgătorul pentru vase este mereu umed, de aceea în el se adună bac terii, fungi şi alţi microbi în cantităţi uriaşe. Aflați cum se curăță și dezinfectează scurgătorul pentru vase.

Mai mult, unele scurgătoare pentru vase pot fi atacate și de calcar.  De obicei, scurgătorul pentru vase este din oțel sau plastic și trebuie îngrijit și curățat corespunzător. Iată câteva sfaturi utile pentru a curăța și dezinfecta mai bine scurgătorul pentru vase!

Una dintre cele mai vechi și mai utile soluții pentru curățarea scurgătorului pentru vase este săpunul de casă. Acest săpun este eficient doar pentru îmbrăcăminte, ci și pentru diverse articole din bucătărie. Pentru a-l putea folosi, trebuie doar să puneți câteva așchii din acest săpun pe un burete,  care veți freca scurgătorul pentru vase. După ce îl veți clăti, veți vedea că va fi curat și strălucitor!


Curăță jaluzelele, rapid și ușor, cu mijloace improvizate, pe care toată lumea le are în casă

Și oțetul alb vă este de ajutor. Acest produs multifuncțional este senzațional pentru curățarea scurgătorului pentru vase. Înmuiați un burete în oțet și frecați scurgătorul pentru vase. În scurt timp, toată mizeria va fi eliminată.

Același lucru este valabil și pentru bicarbonatul de sodiu, un produs prețios care poate fi util și pentru a reda strălucirea scurgătorului pentru vase. Amestecați bicarbonatul cu apă și creați un fel de pastă densă cu care veți freca scurgătorul pentru vase.

Adio facturi mari: Activați această funcție a cuptorului înainte de a-l porni

Nu în ultimul rând, puteți folosi și săpun de Marsilia. În acest caz, puteți exploata nu doar caracteristicile funcționale ale săpunului, ci și parfumul care va fi răspândit pe toate suprafețele curățate.

Dizolvați câțiva fulgi de săpun de Marsilia în apă fierbinte, înmuiați un burete în acest amestec și  frecați cu atenție suprafața. Clătiți și veți vedea că murdăria a dispărut.

Folosește acest produs în locul detergenților obișnuiți și vei economisi o groază de bani

Mai există o metodă alternativă, care ar putea fi foarte eficientă, mai ales dacă nu aveți alte produse în cămară. Vorbim despre utilizarea sucului de lămâie, un produs care are proprietăți foarte asemănătoare cu cele ale oțetului alb.

Sucul de lămâie este capabil să îndepărteze chiar și cele mai încăpățânate pete și, mai presus de toate, este capabil să parfumeze suprafețele curățate. Este suficient să luați sucul unei lămâi mari, adăugați o jumătate de pahar de oțet alb și să folosiți imediat soluția.

 

BONUS. Fără mucegai și fără calcar. Cum se curăță corect sertarul pentru detergent al mașinii de spăla

Aflați cum se îndepărtează calcarul și mucegaiul din sertarul pentru detergent al mașinii de spălat.

Sertarul mașinii de spălat este unul dintre cele mai murdare locuri din dispozitiv, deoarece particulele de pulbere rămân pe el și se întăresc. Însă problema nu este doar aceasta. În timp, în sertar se formează mucegai sau rugină. Vă spunem cum puteți scăpa de calcarul și mucegaiul din sertarul mașinii de spălat.

Cum se păstrează zaharul ca să nu se întărească: poate rezista și 8 ani

Există o metodă universală de curățare a sertarului mașinii de spălat cu bicarbonat, acid citric și oțet. 

Scoateți sertarul pentru detergent și puneți-l într-un lighean cu apă fierbinte. Adăugați 1-2 linguri de acid citric. Se lasă două ore, apoi se clătește cu apă curată. Este imperativ să folosiți perii dure și bureți pentru a curăța murdăria.

Bicarbonatul de sodiu și oțetul sunt excelente pentru eliminarea mucegaiului. Pentru a spăla sertarul mașinii de spălat, turnați oțet în el și adăugați 2 linguri de bicarbonat de sodiu. Lăsați două ore să acționeze, apoi frecați cu o perie sau un burete. La final, clătiți sub jet de apă.

Dacă murdăria nu este eliminată, repetați procedura. Înainte de a pune sertarul înapoi, ștergeți și compartimentul propriu-zis.  

Canapeaua s-a pătat? O puteți curăța și parfuma cu câteva produse ieftine din cămară

Calcarul este prima cauză a mirosului urât al mașinii de spălat. Este imperativ să-l eliminați, altfel, pe lângă mirosul urât, hainele nu vor fi spălate bine.

În general, detergenții agresivi sunt grozavi pentru a scăpa de calcar, dar această opțiune nu va funcționa pentru gospodinele care preferă metodele populare.

Vă sfătuim să  pregătiți o soluție din 15 grame de acid citric și 3 litri de apă clocotită. Înmuiați sertarul pentru detergent în această soluție pentru 2 ore. După aceea, sertarul trebuie spălat și pus la loc.

Acidul citric este, de asemenea, potrivit pentru a spăla sertarul și resturile de detergent. Comoditatea acestei metode constă în faptul că nu trebuie să-l scoateți din mașină. Doar turnați 1 lingură de acid și porniți o spălare la 75 ° C.

Bicarbonatul este și el bun pentru astfel de scopuri. Amestecați-l cu apă până la consistența unei paste, ungeți sertarul cu această pastă și lăsați să acționeze două ore. Apoi frecați cu o perie sau un burete și clătiți sub jet de apă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel