Urmărește emisiunea live
Curăță perfect cuptorul cu microunde. Cinci trucuri eficiente
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Curăță perfect cuptorul cu microunde. Cinci trucuri eficiente. Sursa foto: freepik.com
Curăță perfect cuptorul cu microunde. Cinci trucuri eficiente. Sursa foto: freepik.com
Cuptorul cu microunde este o necesitate în bucătărie!

Folosit des, cuptorul cu microunde acumulează murdărie și reziduuri alimentare. Iată câteva sfaturi ingenioase pentru a-l curăța ușor și în cel mai scurt timp.   

Odată cu acumularea de murdărie și reziduuri alimentare, bacteriile proliferează în cuptorul cu microunde. Din fericire, există mai multe metode pentru a curăța corect cuptorul cu microunde.

Un cuptor cu microunde curat funcționează mai bine și consumă mai puțină energie. Descoperă soluțiile noastre pentru a curăța temeinic interiorul și exteriorul cuptorului cu microunde.

Chiar și prosoapele vechi vor deveni moi. Cel mai eficient truc a fost dezvăluit

1. Prosoape de hârtie umede. Pune un prosop de hârtie umed într-un castron în cuptorul cu microunde. Apoi pornește cuptorul cu microunde pentru 5 minute. Această soluție este super eficientă! Datorită aburului degajat, murdăria, stropii și urmele de grăsime vor fi înmuiate și se vor desprinde ușor.

2. Lichid de spălat vase. Curăță cuptorul cu microunde cu apă și detergent de vase. Această metodă este la fel de eficientă pentru curățarea diferitelor suprafețe, chiar și pentru cuptorul cu microunde! 

Într-un castron, amestecă apă caldă și o linguriță de lichid de vase. Pune soluția în cuptorul cu microunde. Pornește dispozitivul pentru un minut la putere mare. Scoate castronul și cu un burete șterge interiorul cuptorului cu microunde.  

Scurgerea din bucătărie este înfundată? Trei ingrediente din cămară pot rezolva problema

3. Bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu este un mare aliat pentru treburile casnice! Datorită acțiunii sale abrazive, este capabil să îndepărteze cele mai încăpățânate pete.

Pregătește o pastă din 3 părți bicarbonat de sodiu cu 1 parte apă. Întinde pasta obținută pe pereții cuptorului cu microunde. Lasă să acționeze 5 minute. Ștergeți cu un burete sau o cârpă umedă. Poți repeta procesul până când vei obține rezultatul dorit.  

4. Oțet alb. Oțetul este un agent de curățare și degresant prin excelență. Într-un castron, amestecă  o cană de apă în care ai pus câteva linguri de oțet. Pune vasul în cuptorul cu microunde și lasă aburul să acționeze. Șterge cuptorul cu microunde cu o cârpă umedă pentru a îndepărta excesul de oțet alb.

Amestecă lichidul de spălat vase cu pastă de dinți: trucul magic al gospodinelor

5. Apă și lămâie. Datorită proprietăților sale dezinfectante și dezodorizante, lămâia este o alternativă excelentă. 

Mai întâi, tăie o lămâie în jumătate. Pe o farfurie potrivită pentru cuptorul cu microunde, pune partea tăiată în jos. Adaugă două lingurițe de apă și pune farfuria în cuptorul cu microunde până când se formează abur. Scoate recipientul, apoi șterge excesul de lichid din cuptorul cu microunde. Folosind lămâie, cuptorul cu microunde va fi curat, dezinfectat și parfumat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel