Curăță încălțămintea albă cu aceste ingrediente secrete: va arăta ca nouă în câțiva pași
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 23 mai 2022, 23:34
WhatsApp
Curăță încălțămintea albă cu aceste ingrediente secrete va arăta ca nouă în câțiva pași. Sursa - Pexels
Curăță încălțămintea albă cu aceste ingrediente secrete va arăta ca nouă în câțiva pași. Sursa - Pexels
Pantofii albi sunt foarte apreciați pentru stilul lor aparte, pentru eleganța pe care  o oferă, dar și pentru versatilitate. Sunt mereu la mare căutare și  în foarte multe garderobe putem găsi o pereche de încălțăminte de culoare albă. Dar, din  cauza îngrijirii necorespunzătoare, se îngălbenesc repede sau se acoperă cu un strat gri.

Pe lângă produsele profesionale de îngrijire a pantofilor de culoare deschisă, toată lumea cunoaște metoda de curățare cu pastă de dinți. Dar, totuși, dar nu toată lumea o face corect.

În acest articol veți afla cum să restabiliți aspectul original al pantofilor albi cu pastă de dinți fără prea multe dificultăți.

Păstrați căpșunele proaspete mai multe zile: sfaturile grădinarilor cu experiență au fost dezvăluite

Un rezultat real poate fi obținut dacă utilizați o pastă albă și nu una colorată sau sub formă de gel.

Pe lângă perie și pastă de dinți, veți avea nevoie și de șervețele umede.

Primul pas este să ștergi praful și să speli murdăria de pe adidași. Apoi frecați o cantitate mică de pastă pe suprafața uscată a încălțămintei cu o periuță de dinți veche.

Cum se curăță tastatura computerului sau a laptopului. Iată un truc rapid și inteligent, pe care nu-l știai

Puteți curăța astfel nu doar talpa de cauciuc, ci și toate elementele albe, inclusiv limba pantofului și șireturile.

Trebuie să frecați până când pasta este complet absorbită de pânză. Când ați terminat, nu vă mai rămâne decât să mergi ștergeți pantofii curățați cu o cârpă umedă pentru a îndepărta resturile de pastă. Cu ajutorul unor astfel de manipulări simple, puteți reda pantofilor albi sau adidașilor aspectul lor original.

În loc de pastă de dinți, puteți folosi o pastă formată din: 1 lingură de bicarbonat de sodiu și jumătate de pahar cu apă.  Aplicați pasta formată de pantofi, lăsați-o să se usuce, apoi îndepărtați pudra cu o perie.

Dacă aveți o lămâie în casă, stoarceți 2 linguri de zeamă, adăuga-le într-un pahar cu apă călduță. Aplicați amestecul pe zonele murdară ale pantofilor și frecați ușor cu o perie. La sfârșit, ștergeți pantofii cu o cârpă uscată.
 

Nu arunca resturile de săpun: le poți recicla cu succes și crea arome noi

Spălatul încălțămintei albe la mașina de spălat poate fi o soluție eficientă, dacă sunt respectate unele reguli. În primul rând, trebui să folosești un sac special pentru spălarea încălțămintei sau o față de pernă.

Detergentul ar trebui să fie cât mai puțin dur, iar mașina trebuie setată pe un program special conceput rufelor delicate. Temperatura nu ar trebui să fie mai mare de 40 de grade, iar programul ar trebui să fie cât mai scurt. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?