Curăță dinții cu o coajă de banană: vor fi albi și strălucitori. La ce mai putem utiliza coaja acestui fruct delicios
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Curăță dinții cu o coajă de banană, vor fi albi și strălucitori. La ce mai putem utiliza coaja acestui fruct delicios. Sursa - Pexels
Curăță dinții cu o coajă de banană, vor fi albi și strălucitori. La ce mai putem utiliza coaja acestui fruct delicios. Sursa - Pexels
Când curățăm o banană, de obicei, aruncăm coaja la gunoi.  Dar, aruncând la gunoi acest produs valoros, nici nu bănuim ce greșeală facem, deoarece o coajă de banană are mai multe beneficii. 

Data viitoare, înainte de a arunca o coajă de banană în coșul de gunoi, amintiți-vă la o o putei folosi mai bine. 

Curăță tacâmurile de argint -  Coaja de banană poate fi folosită pentru a lustrui tacâmurile de argint. Coaja se într-un blender, apoi se adaugă apă pentru a obține consistența unei paste. Apoi, cu o cârpă moale și o cantitate mică de pastă de babană, începeți să lustruiți tacâmurile de argint  și veți vedea că stratul întunecat dispare. După aceea, clătiți reziduurile de pastă de banane și lustruiți tacâmurile cu o cârpă moale pentru a le reda strălucirea.

Spală oglinzile cu ceai negru: vor fi mai strălucitoare și fără urmă de praf

Crema pentru încălțăminte -  Datorită uleiurilor naturale, coaja de banană, poate fi folosită și pentru curățarea și lustruirea pantofilor din piele. Frecați pantofii cu interiorul cojii de banană, apoi lustruiți-i cu cârpă uscată.

Curăță oglinzile -  Ștergeți suprafața  oglinzii, mai întâi, cu partea comestibilă a bananei, apoi timp de 2 minute cu coaja de banană. Pulpa și ceara de pe coajă vor curăța și lustrui oglinda murdară. Ștergeți apoi reziduurile de banană cu o cârpă curată și moale, umezită cu detergent de sticlă și lăsați să se usuce.

Scapă de gândaci cu aceste două ingrediente naturale: casa ta va fi neospitalieră pentru insecte

Albirea dinților -  Periați-vă dinții, ca de obicei, cu pastă de dinți, apoi frecați suprafața dinților cu partea moale a cojii de banană, timp de două minute. Mineralele din coajă, cum ar fi potasiul, calciul, magneziul, manganul și fosforul sunt bune pentru dinți și îi vor face să strălucească. Spală-te din nou pe dinți pentru a îndepărta reziduurile de banane. Repetați procedura de 1-2 ori pe zi pentru a vă albi dinții.

Îndepărtarea așchiilor -  Dacă nu puteți scoate o așchie din deget cu mijloace improvizate, puneți o bucată de coajă de banană peste zona cu așchia și acoperiți-o un plasture pentru 24 de ore. Enzimele din coaja de banană te vor ajuta să scoți cu ușurință așchia și vor vindeca rana.

Spală pilotele acasă fără a le deteriora, cu un truc eficient și ieftin

Vindecă zgârieturile, arsurile și înțepăturile de țânțari -  Cojile de banane conțin o serie de uleiuri naturale și enzime, care ajută la ameliorarea durerii cauzate de arsurile solare, tăieturi și înțepături, vindecându-le mai repede. În plus, reduce inflamația și iritația de la înțepăturilor de țânțari și a altor insecte. Aplicați partea cărnoasă a cojii de banană pe tăietură sau înțepătură și fixați-o cu un bandaj. Repetați procedura cel puțin o dată pe zi până când rana se va vindeca.

Îndepărtează negii - Coaja de banană este un remediu popular pentru îndepărtarea negilor. Aplicați-o peste un neg și fixați-o cu un plasture peste noapte. Repetați procedura până când negul dispare. 

Beneficii pentru piele -Mineralele și antioxidanții din coaja de banană sunt bune pentru menținerea pielii sănătoase. Doar ștergeți-l fața și gâtul cu interiorul unei coji de babane. Va aduce beneficii pielii, o va hidrata și va reduce aspectul ridurilor.

Pune hârtie igienică și un pahar cu apă minerală în frigider. Doar gospodinele cu experiență cunosc acest truc

Îngrășământ - Coaja de banană este bogată în potasiu, fosfor, magneziu, calciu și azot. Acești macronutrienți ajută la creșterea sănătoasă a plantelor. Tăiați coaja de banană în bucăți mici pentru a accelera procesul de descompunere, întindeți-o în jurul plantei și stropiți cu pământ. 

Coaja se va descompune,eliberând substanțe nutritive în sol. Pentru a fertiliza plantele de apartament, puteți usca cojile de banane într-un cuptor. Când se întunecă și devin casante, sfărâmați cojile și adăugați-le în ghivece.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel