Curăță blatul de bucătărie cu această metodă și va fi ca nou
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Curăță blatul de bucătărie cu această metodă și va fi ca nou -  doar gospodinele cu experiență fac asta. Sursa - pixabay.com
Curăță blatul de bucătărie cu această metodă și va fi ca nou - doar gospodinele cu experiență fac asta. Sursa - pixabay.com
Curățenia în bucătărie este o preocupare a gospodinelor, care fac mereu ordine în cea mai importantă cameră din casă.  

Blatul mesei de bucătărie atrage privirile prin strălucirea sa. Pentru ca să-l mențină mereu curat, gospodinele îl șterg cu un instrument special. 

Pentru a face acest lucru, nu ai nevoie de detergenți speciali. În același timp, blatul nu poate fi curățat cu compuși abrazivi. Într-adevăr, într-un an suprafața își va pierde strălucirea și culoarea. 

Gelurile obișnuite nu dau un rezultat bun, așa că gospodinele pricepute folosesc experiența și ingeniozitatea pentru a crea un remediu eficient. 

Înfășurați tacâmurile în staniol: vor fi mai strălucitoare și mai curate. Încercați metoda și nu veți regreta

Pentru a pregăti compoziția activă, utilizați un produs de curățat geamurile și un detergent de vase. Pentru fiecare 100 ml de produs, se adaugă o lingură de oțet (6%). 

Ingredientele se amestecă, se toarnă într-o sticlă și se pulverizează pe blat. Lăsați 3-5 minute și apoi ștergeți cu o cârpă curată. 

Cu acest produs, puteți spăla nu doar blaturile, ci și fațadele și dulapurile bucătăriei. 

 

BONUS. Curăță rapid grăsimea veche de sub marginea metalică a unui capac de sticlă: metoda cu care vei reuși

 

Cu siguranță aveți un capac de sticlă acasă. Sunt foarte comode, pentru că poți urmări procesul de gătire.

Dar după mai multe utilizări a capacului de sticlă, resturile de grăsime, care se depun sub marginele acestuia, par imposibil de îndepărtat.

Și trebuie să găsești modalități de a scăpa de aceste resturi de grăsime. Pentru asta, luați săpun de uz casnic sau detergent lichid de spălat vase și bicarbonat de sodiu.

Frecați capacele de sticlă cu detergent și puneți-le într-un recipient în care ați adăugat 5 linguri de bicarbonat. Se toarnă deasupra apă fierbinte și se lasă 1 oră. După o oră, toate resturile de mâncare și grăsime se vor desprinde cu ușurință, iar capacul de sticlă va fi ca nou.

  


BONUS. Ai ars cămașa preferată cu fierul de călcat? Cu aceasta metodă rezolvi imediat problema 

 

Chiar dacă călcatul hainelor este o activitate plictisitoare, suntem nevoiți să o facem dacă ne place să îmbrăcăm o cămașă fără cute.

Se întâmplă și dezastre atunci când călcăm hainele. Dar nu disperați!  Există remedii pentru orice. 

Putem arde hainele din varii motive: presiunea aburului este prea mare, temperatura fierului de călcat este setată greșit sau apa care se scurge din fierul de călcat lasă urme greu de eliminat. 

Când se întâmplă să îți pătezi hainele cu un fier de călcat, este important să acționezi imediat. 

Luați niște pungi simple și curățați cuptorul: o metodă incredibilă. Toată murdăria se va desprinde repede

 

Există patru metode care te ajută să le elimini 

 

Prima metodă -  Fă un amestec din apă caldă și săpun. Înmoaie un burete curat în acest amestec și freacă zona afectată, exercitând o ușoară presiune. După ce se usucă, ia o cârpă de bumbac, înmuiată în oțet, și frecați din nou pata, care va dispărea!

Metoda 2 -  Presărați sare peste zona arsă, apoi umeziți o cârpă în zeama de la o jumătate de lămâie și frecați energic. Lăsați acest remediu natural să acționeze timp de o jumătate de oră. Pata va dispărea.

Planta care este un magnet pentru bani: ține-o în casă și viața ta se va schimba

Metoda 3 -  Înmuiați haina arsă în apă rece pentru o zi și o noapte. După 24 de ore, cu o dischetă de bumbac, înmuiată în peroxid de hidrogen, frecați zona arsă și continuați cu spălarea tradițională.

Metoda 4 -  Pentru a îndepărta această pată galbenă putem folosi un cub de zahăr. Frecăm ușor pata gălbuie cu un cub de zahăr. Lăsăm să acționeze câteva minute, apoi putem tampona cu o cârpă umedă.

Nu vă grăbiți să aruncați prosoapele de bucătărie: în 3 minute vor fi curate și vor mirosi frumos

Pe scurt, un ingredient pe care îl avem cu toții în bucătărie poate rezolva o problemă cu adevărat enervantă.

Dacă niciuna dintre metode nu funcționează, nu rămâne decât să cumpărați un produs dedicat. În orice caz, încercarea ingredientelor naturale nu ar trebui să facă nimic rău, dar ar putea fi o soluție simplă la o problemă delicată.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel