Curăță baia, geamurile, podelele și hainele cu o singură metodă naturală: bunicile noastre foloseau, zilnic, acest truc
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Curăță baia, geamurile, podelele și hainele cu o singură metodă naturală - bunicile noastre foloseau, zilnic, acest turc. Sursa - Pexels
Curăță baia, geamurile, podelele și hainele cu o singură metodă naturală - bunicile noastre foloseau, zilnic, acest turc. Sursa - Pexels
În ciuda caniculei, curățarea casei rămâne una dintre sarcinile care trebuie îndeplinite zilnic.

Desigur, putem ignora activitatea, însă mai devreme sau mai târziu va trebuie să o facem. Prin urmare, este mai bine să nu acumulați prea multe treburi casnice și să oferiți, zilnic, o împrospătare plăcută tuturor încăperilor.  

Piața oferă multe produse dedicate curățării și igienizării casei noastre. Unele dintre ele pot fi folosite și pentru alte treburi casnice. Este cazul balsamului de rufe, un produs care se pretează la rezolvarea multor probleme casnice. Cu toate acestea, numărul gospodinelor care caută cele mai bune remedii naturale crește.

Bijuteriile s-au înnegrit din cauza apei mării? Folosește aceste ingrediente și inelele vor străluci din nou

În special, nu toată lumea știe că putem folosi un singur produs pentru a curăța baia, geamurile, podelele și hainele. Un ingredient care are multe calității: curăță, degresează și parfumează. În plus, este și destul de ieftin. Un remediu 100% natural pe care bunicile îl foloseau des și care este încă îndrăgit de mulți oameni astăzi. 

Mașina de spălat miroase a mucegai? Trebuie să o igienizați urgent cu un produs super ieftin și eficient

 

Vorbim despre săpunul de Marsilia. Un produs natural, realizat din uleiuri vegetale care pare să aibă origini franceze.

Săpunul de Marsilia este potrivit și pentru curățarea perfectă a băii. Este indicat să turnați puțin săpun lichid peste un burete umezit cu apă. Apoi, ștergeți robinetele și gresia cu buretele. Cu aceeași procedura și folosind un alt burete spălați și obiectele sanitare. Apoi, clătiți și lustruiți toate suprafețele cu o cârpă curată de bumbac.

 

Cum să curățați podelele în 5 minute

 

Curățarea podelelor va fi foarte ușoară cu săpunul de Marsilia. Degresează, parfumează și, mai ales, nu lasă urme. În plus, ca produs delicat, poate fi folosit pentru curățarea tuturor tipurilor de pardoseli.

Uleiul de măsline poate fi folosit nu doar în bucătărie: vei rămâne fără cuvinte când vei afla acest remediu  

Turnați o lingură de săpun într-o găleată cu aproximativ 3 litri de apă. Apoi, frecați podelele cu o cârpă, insistând asupra celor mai încăpățânate pete. Murdăria va dispărea în cel mai scurt timp.

 

Oglinzi și geamuri strălucitoare

 

Atenție: acest ingredient natural este excelent și pentru curățarea geamurilor și a oglinzilor. Adăugați puțin săpun într-un lighean cu apă rece. Se amestecă și se scufundă o cârpă din microfibră în soluție. Apoi, stoarceți ușor cârpa și ștergeți cu ea sticla. Se lustruiește apoi cu o foaie de ziar. Rezultatul va fi extraordinar.

 

Haine parfumate

 

Săpunul de Marsilia este cu adevărat fabulos și pentru a spăla hainele. Puneți două linguri de fulgi de săpun la un litru de apă, apoi turnați soluția în tambur: petele vor dispărea ușor, iar rufele tale vor mirosi frumos.

 

BONUS. Covorul din baie va fi mereu pufos, moale și va mirosi frumos. Iată ce ai de făcut 

 

Atunci când alegeți un covor pentru baie cel este mai bine să cumpărați unul care poate fi curățat în mașina de spălat.

Tuturor ne place ca după baie să pășim pe un covor curat și moale. La început, covorașul va fi exact așa cum vă doriți. Dar, după câteva luni, veți observa că acesta nu mai este pufos și nu miroase plăcut.

Cum se poate remedia situația? Iată cele mai frecvente greșeli de îngrijire a covoarelor de baie: 

Nu spălați covoarele cu detergent praf, deoarece nu se dizolvă complet, se instalează în fibre și le întărește. Folosiți detergent gel sau săpun.

Spune adio mirosului urât din cuptorul cu microunde: ai nevoie de câteva minute și de un singur ingredient

Temperatura de spălare nu trebuie să depășească 40 de grade. Nu folosiți balsam, deoarece se  acumulează în țesătură.

Un astfel de covoraș se usucă mai mult și absoarbe mai rău umezeala. Nu utilizați înălbitori și pudre cu efect de albire. Ele accelerează procesul de uzură a fibrelor.

Covorul trebuie spălat cel puțin o dată pe săptămână. Din punct de vedere vizual, poate părea curat, dar, de fapt, umiditatea este întotdeauna ridicată în baie și bacteriile se înmulțesc mai repede într-un astfel de mediu.

 

Pentru a obține cel mai curat rezultat, covorul trebuie spălat în două etape

 

Mai întâi, puneți covorul într-un lighean la înmuiat, apoi frecați-l cu săpun de rufe. Orice săpun de uz casnic este potrivit în acest scop. Frecați foarte bine covorul, pe ambele părți. Frecați și lăsați-l timp de 15 minute.

Vasele pot fi spălate și fără detergent: topul celor 5 produse naturale care ne vin în ajutor

Al doilea pas este să puneți covorul în mașina de spălat. Dacă covorașul este pe o bază tare sau nu poate fi spălat la mașină (producătorul trebuie să fi indicat aceste informații pe produs), spălați-l manual.

Covorul se spală la cel mult 40 de grade. Asigurați-vă că adăugați câteva linguri de bicarbonat de sodiu în gelul de spălat. De asemenea adăugați 100 ml de apă și 1/2 linguriță de acid citric dizolvat, în compartimentul pentru balsam.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel