Data publicării:

Cuptorul cu microunde poate fi curățat de petele grăsime în doar 15 minute. Rapid și eficient

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Cuptorul cu microunde poate fi curățat de petele grăsime în doar 15 minute. Rapid și eficient. Sursa - Pexels
Cuptorul cu microunde poate fi curățat de petele grăsime în doar 15 minute. Rapid și eficient. Sursa - Pexels

Aflați din acest articol cum să curățați cuptorul cu microunde în interior și în exterior în doar câteva minute.

Cuptorul cu microunde este folosit foarte des, motiv pentru care se murdărește rapid. Pentru a întârzia momentul curățării, se recomandă utilizarea unui capac special cu care trebuie acoperite alimentele.

Cu toate acestea, cuptorul cu microunde trebuie spălat des. Murdăria și resturile alimentare trebuie eliminate. Vă spunem cum să curățați, rapid și eficient, cuptorul cu microunde de grăsimi.

Prima opțiune  este bicarbonatul de sodiu, care este considerat un remediu universal în viața de zi cu zi.  Veți avea nevoie de 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu, un bol pentru microunde, 2 pahare cu apa, bureți, perii și cârpe uscate.

Puneți bicarbonatul într-un recipient cu apă și dați-l în cuptorul cu microunde pentru 10-15 minute, în timp ce porniți cuptorul la putere maximă. După ce timpul a expirat, nu deschideți ușa timp de câteva minute. Ulterior, scoateți vasul cu apă. Murdăria  de pe pereții cuptorului poate fi eliminată ușor cu un burete umed. La final, ștergeți cuptorul cu o cârpă uscată.

 Cea mai delicioasă salată de castraveți: este gata în 10 minute și dispare de pe masă imediat

De asemenea, lămâia îndepărtează orice murdărie dacă este folosită corect. Pentru a curăța cuptorul cu microunde, luați: 1-2 pahare de apă, un bol pentru microunde, 1 lamaie, bureți, perii, cârpe uscate.

Trebuie să umpleți un vas cu apă și să stoarceți în el suc de lămâie. Tăiați restul fructului și puneți bucățile în bol. Vasul se dă în cuptorul cu microunde, pornit la putere maximă, pentru 10 minute. Nu deschideți cuptorul pentru încă 5 minute, apoi ștergeți-l cu un burete și o cârpă uscată.

Trandafirii vor înflori magnific anul viitor dacă toamna veți face acest lucru

Dacă nu doriți să folosiți lămâie, atunci puteți cumpăra acid citric, care îndepărtează și el murdăria și grăsimea. Asigurați-vă că aveți un bol pentru microunde, 2 pahare cu apă, 1-2 linguri de acid citric, bureți, perii și cârpe uscate. Se toarnă acid citric într-un vas cu apă, care se pune în cuptorul cu microunde timp de 10 minute, la putere maximă. După ce timpul a trecut, ștergeți cuptorul cu un burete și o cârpă.

Tigaia nu are capac și mâncarea pătează aragazul? Apelați la trucul bunicii

 

Oțetul este un alt remediu universal, capabil să elimine grăsimea și mucegaiul. Aveți nevoie de: 3 linguri oțet 9%, un bol pentru microunde, 1-1,5 pahare de apă, bureți, perii, cârpe uscate. Turnați oțetul într-un vas cu apă și puneți-l în cuptorul cu microunde timp de 10 minute, la putere maximă.

Dacă cuptorul este foarte murdar, atunci este mai bine să amestecați oțet și apă într-un raport de 1: 1. Folosind această opțiune, nu uitați să deschideți fereastra, din cauza vaporilor de oțet.

 

 

BONUS. Gospodinele cu experiență pun staniol în recipientele cu făină, orez și mălai. Iată de ce fac asta

 

Folia de staniol poate fi pusă nu doar în punga cu făină, ci și în recipiente în care depozitați și alte cereale: orez, griș, fulgi de ovăz, mălai.   

Rupeți o bucată mică de folie de staniol, rulați-o într-o bilă și puneți-o în punga sau recipientul cu făină. Acest truc vă scapă de molii, viermi și gândăcei. Puteți pune o bilă sau mai multe în recipient. Metoda este neobișnuită, dar eficientă.

Nu uitați că toate alimentele uscate, de la făină, la fasole sau paste sunt sensibile la umezeală și căldură. Ele trebuie depozitate în spații răcoroase, bine aerisite și în recipiente care trebuie dezinfectate. O opțiune sunt cutiile din plastic sau borcanele din sticlă, cu capace etanșe.   

Făina se păstrează bine în frigider, într-o cămară răcoroasă și bine aerisită sau chiar într-un dulap din balcon, câtă vreme afară este foarte rece. Făina trebuie ținută fie în ambalajul original din hârtie, fie în cutii de carton dur. Din când în când se recomandă să amesteci în făină cu o paletă de lemn pentru a pătrunde aerul și în straturile inferioare.  

Pune sare în pantofi. Folosește acest truc în fiecare seară, înainte de culcare

Și mălaiul trebuie păstrat la rece, într-un sac de pânză  sau în cutii de sticlă. Un beci uscat și  aerisit este ideal. Mălaiul mai poate fi depozitat și în cutii de plastic. Periodic, măcar trebuie afânat și chiar cernut cu o sită fină, ca să nu ai surpriza că apar molii și gândăcei.

Lintea, fasolea sau alte legume uscate pot fi păstrate aproape un an în cutii din plastic închise etanș. Aerul umed, căldura și lumina determină râncezirea boabelor și pot favoriza apariția dăunătorilor. 

Chiftele din carne tocată și varză: sunt suculente, moi și fragede 

Orezul poate fi ținut în borcane de sticlă cu închidere etanșă. Dacă nu desfaci pungile cu orez din comerț, le poți păstra doi ani. Dar, după ce le desfaci, trebuie să transferi orezul în borcane sau în cutii de plastic. Recipientele trebuie să fie foarte curate, pentru a nu favoriza mucegaiul și mirosurile neplăcute.

Pastele se păstrează cel mai bine în cutii  cu capac, de preferabil din sticlă. Pastele de păstrează minimum 3 ani într-un spațiu întunecos și bine aerisit. 

 

BONUS. Folia de aluminiu, cel mai bun prieten al gospodinelor: Gata cu bananele stricate și gândaci în bucătărie 

 

Toți avem folie de staniol prin casă. Dar ne credeți oare când vă spunem că o puteți folosi și la altceva, decât la gătit? În acest articol veți descoperiți mai multe lucruri pe care le puteți face cu folia de staniol.

Fă-ți propria pâlnie.  Sunt momente când trebuie să turnăm lichide în recipiente cu gâtul îngust, dar nu avem pâlnie. Nimic mai simplu: luați folie de aluminiu și modelați-o într-un con pentru a vă face propria pâlnie!

Prepară, în casă, un balsam parfumat pentru haine: din două ingrediente naturale și fără costuri  

Călcați hainele. Când calci, poți pune o foaie de folie de aluminiu sub haine. Deoarece folia se încălzește rapid, aceasta este o modalitate excelentă de a elimina ridurile de pe partea de jos a hainei 

Ascuți foarfecele. Ai foarfece ruginite acasă?Trebuie doar să tai folie de aluminiu de mai multe ori pentru a le curăța și ascuți eficient.

Scăpați de gândaci din bucătărie. Mulți dintre noi avem dulapuri de bucătărie care vin cu sertare sau rafturi destul de adânci. Acesta este rareori un lucru bun, deoarece gândacii apar în astfel de medii. Puteți îmbunătăți situația punând folie pe rafturi. În acest fel, lumina este reflectată pe colțurile dulapului. Cu cât este mai multă lumină, cu atât sunt mai puține insecte. Citește mai multe AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel