Data actualizării:
Data publicării:

Cuplul care s-a căsătorit în timpul invaziei face luna de miere în plin război. ”Nimeni de aici nu plânge”

Autor: Andreea Ditcov | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Captură video CNN
Sursă foto: Captură video CNN
Tinerii care s-au căsătorit chiar în timpul invaziei Ucrainei își petrec luna de miere în buncăre și în plin război. 

La doar câteva ore după nunta lor din prima zi a invaziei Ucrainei, Yaryna Arieva și Sviatoslav Fursin s-au alăturat luptei forțelor naționale. Cuplul urma să se cunune în mai, dar s-au grăbit să se căsătorească la Kiev săptămâna trecută, când Rusia a invadat țara, chiar înainte de a se alătura rezistenței ucrainene.

Purtând jachete de camuflaj și ținând arme în mâini, cuplul i-a relatat lui Don Lemon, de la CNN, despre luna de miere petrecută într-un oraș asediat, unde au luat armele în mână pentru a lupta împotriva trupelor ruse care le invadează patria.

Ar semăna floarea soarelui

Yaryna a spus că este prima zi de primăvară și, de obicei, oamenii ar semăna floarea soarelui - floarea națională a Ucrainei. În schimb, ei fac parte din rezistența împotriva Rusiei. 

”Nimeni de aici nu spune că vom pierde războiul și nu plânge. Toți aici cred că vom câștiga. Totul este doar o chestiune de timp. Așadar, sunt foarte fericit să văd atât de mulți oameni, cu adevărat pregătiți să lupte, fiind gata să omoare pentru pământul lor, neavând nicio îndoială cu privire la câștigul nostru în acest război”, a spus ea.

Sunt gata să lupte pentru libertate

Soțul ei, Fursin, s-a născut în orașul de vest Lviv și a spus că ”oamenii lui vor întotdeauna să fie liberi. Acești oameni sunt gata să lupte pentru libertatea lor”. Plecând în misiuni de luptă, el este îngrijorat pentru siguranța familiei sale – soția, părinții și sora lui, dar a spus că ”va face totul pentru a-i proteja”.

Arieva a spus că lucrează în fiecare zi și, deși ”este greu să aștept ca soțul meu să se întoarcă din misiunile de luptă”, toată lumea se ajută reciproc. 

Tinerii cer ajutor pentru Ucraina

"Viața aici este diferită, dar este viață. Oamenii glumesc și râd. Este foarte interesant de văzut. Este un alt tip de viață care s-a schimbat odată cu începutul războiului, dar este viață", a spus ea.

Cuplul a cerut comunității internaționale să ajute Ucraina cu bani, alimente, arme și asistență medicală și să pună mai multe sancțiuni împotriva Rusiei.

Fursin a spus că speră că va veni timpul, în curând, când își va putea aduna familia și prietenii „toți într-un singur loc și să bea un pahar bun de vin. Și să spună tuturor: „Hai, războiul s-a încheiat, noi am câștigat”.

Vezi articolul nostru despre căsătoria celor doi tineri AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel