Cupa Mondială Qatar 2022 - FIFA a decis numărul de echipe
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
FIFA a stabilit în sfârșit câte echipe vor participa la turneul final din Qatar 2022, după mai bine de un an de când și-a anunțat intenția de a mări numărul participantelor.

Conform unui comunicat de presă, în conformitate cu concluziile studiului de fezabilitate aprobat de Consiliul FIFA la ultima sa întâlnire, ”FIFA și Qatar au explorat în comun toate posibilitățile de creștere a numărului de echipe participante de la 32 la 48 de echipe prin implicarea țărilor vecine la Cupa Mondială de la FIFA Qatar 2022”.

Documentul publicat pe siteul FIFA arată că ”În urma unui proces de consultare aprofundat și cuprinzător, cu implicarea tuturor părților interesate relevante, sa ajuns la concluzia că, în circumstanțele actuale, o astfel de propunere nu ar putea fi făcută acum.

În plus, FIFA și Qatar au examinat încă o dată fezabilitatea turneului Qatar de a găzdui un turneu de 48 de echipe, în special prin scăderea anumitor cerințe cheie ale FIFA. O analiză comună în acest sens a concluzionat că, datorită stadiului avansat de pregătire și necesității unei evaluări detaliate a impactului logistic potențial asupra țării gazdă, ar fi nevoie de mai mult timp și o decizie nu ar putea fi luată înainte de termenul limită. Prin urmare, sa decis să nu se continue această opțiune”.

Cupa Mondială de la FIFA Qatar 2022 va rămâne, așadar, așa cum a fost planificată inițial cu 32 de echipe și nu va fi prezentată nicio propunere la următorul Congres al FIFA pe 5 iunie. Astfel, în concluzie, planul FIFA de a extinde numărul echipelor la 48 pentru Campionatul Mondial din 2022 din Qatar a căzut.

Citește și:

FCSB doreşte modificarea ROAF. Răspunsul UEFA

CM 2022 Qatar: Primul stadion construit pentru Cupa Mondială este gata

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel