Cupa Ligii Angliei decisă la lovituri de departajare. Portarii au decis câștigătoarea
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Fabinho de la Liverpool în acțiune împotriva lui Christian Pulisic de la Chelsea în timpul finalei Cupei Angliei de pe stadionul Wembley
Fabinho de la Liverpool în acțiune împotriva lui Christian Pulisic de la Chelsea în timpul finalei Cupei Angliei de pe stadionul Wembley
Liverpool a câștigat duminică Cupa Ligii Angliei la fotbal, după ce a învins la lovituri de departajare pe Chelsea. După 120 de minute a fost 0-0, iar după ce toți jucătorii de câmp au executat și au înscris, soarta finalei a fost decisă de execuțiile portarilor. Kepa a ratat și s-a încheiat 11-10.

Prima repriză a fost marcată de o intervenție de excepție a lui Mendy, care și-a salvat echipa de la un gol iminent, dar și de șutul lui Mount, care a trecut foarte puțin pe lângă poartă.

De remarcat faptul că antrenorul cormoranilor a mizat în această finală pe portarul irlandez Caoimhin Kelleher 923 ani), care l-a înlocuit pe titularul de drept, brazilianul Allison. Opțiunea s-a dovedit a fi în cele din urmă una decisivă.

Același Mason Mount a trimis inexplicabil în bară, in debutul reprizei secunde, după ce îl driblase pe Kelleher.

Matip a marcat în minutul 67 pentru Liverpool, dar reușita a fost anulat, după o îndelungă consultare a asistentului video.

Chelsea a avut la rândul ei un gol anulat, pe motiv de offside și cele 90 de minute s-au încheiat fără gol, nu înainte ca Mendy să-și mai salveze o dată echipa, în fața lui Luis Diaz.

În reprizele de prelungiri, londonezii au mai marcat două goluri prin rezerva de lux Lukaku și prin germanul Kai Havertz, ambele anulate pe motiv de offside.

Vezi și: Roman Abramovici, proprietarul lui Chelsea, a cedat conducerea clubului / Update: Administratorii fundației caritabile nu au fost încă de acord cu preluarea lui Chelsea

Înainte de finalul celor 120 de minute de joc, Thomas Thuckel l-a schimbat pe Mendy cu spaniolul Kepa Arrizabalaga, în încercarea de a repeta scenariul din Super Cupa Europei, când acesta a fost introdus la fel, înainte de penalty-uri, și a fost decisiv în câștigarea trofeului.

După ce toți cei 20 jucători de câmp au executat impecabil, a venit rândul celor doi portari să execute. Kelleher a transformat în timp ce Kepa a trimis mult peste poartă, ratarea sa ducând trofeul în vitrina celor de la Liverpool, pentru prima dată după 10 ani, ultima dată Cupa Angliei ajunngând la cormorani în 2012.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel