Cupa Africii pe Naţiuni 2019. Modificare după retragerea Camerunului
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Fotbal
Fotbal
Egiptul şi-a oficializat joi seara candidatura pentru găzduirea Cupei Africii pe Naţiuni 2019, după ce Camerunului i s-a retras dreptul de organizare la 30 noiembrie, iar Marocul a renunţat la intenţie miercuri. 

Federaţia egipteană de fotbal şi-a înaintat oficial candidatura pentru găzduirea CAN 2019, eveniment care va avea loc în iunie şi care ar fi trebuit să se desfăşoare în Camerun, însă această ţară nu a încheiat pregătirile, se arată într-un comunicat al Federaţiei egiptene. Egiptul a găzduit până acum de patru ori Cupa Africii pe Naţiuni, ultima oară în anul 2006. 

După anunţul de retragere a dreptului organizării CAN 2019 de către Camerun, făcut pe 30 noiembrie de Confederaţia africană de fotbal, din cauza întârzierilor în lucrările la infrastructuri şi o situaţie fragilă din punct de vedere al securităţii, Egiptul a acordat prioritate Marocului, considerat favorit la găzduirea competiţiei. Însă miercuri seara, ministrul marocan al Tineretului şi Sportului, Rachid Talbi El Alami, a declarat pentru AFP că "Marocul nu are intenţia să-şi prezinte candidatura pentru găzduirea Cupei Africii pe Naţiuni 2019 şi nu o va face". 

Ţara gazdă a CAN 2019, competiţie prevăzută în perioada 15 iunie - 15 iulie, va fi cunoscută pe 9 ianuarie. Preşedintele Confederaţiei africane de fotbal, Ahmad Ahmad, a indicat luni că, după încheierea apelului de candidaturi, pe 14 decembrie, "totul se va finaliza pe 25 decembrie", când va fi stabilită o "listă scurtă" a candidatelor la organizarea competiţiei. El a evocat '"două sau trei scrisori de intenţie", una dintre ele venită din partea Africii de Sud, singura ţară africană care a găzduit o Cupă Mondială de fotbal (în 2010). 

Vezi şi: Oraș din România, situație bizară. A "leșinat" bradul de Crăciun: Este strigător la cer!

Cristina Neagu, accidentare. Cătălina Ponor, mesaj

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel