Cunoşti mulţi oameni DOAR online? Ce spune asta despre tine. Psihologul Keren Rosner: Eşti apărat de monitor, eşti cum ai vrea să fii
Data publicării:
Autor: Georgiana Ioniță
WhatsApp
Aplicații de dating. Foto Unsplash.com/ autor Laura Chouette
Aplicații de dating. Foto Unsplash.com/ autor Laura Chouette
Luna februarie este luna iubirii, astfel că mulţi români care nu au o pereche de Valentine's Day sau de Dragobete "înroşesc" aplicaţiile de socializare/ întâlnire/ flirt. 

Într-un interviu exclusiv acordat Spectacola.ro, psihologul Keren Rosner a vorbit despre motivele pentru care oamenilor le este, în general, mai uşor să "agaţe" prin intermediul unor aplicaţii, dar şi despre efectele pe care un refuz le poate avea asupra noastră. 

"În cazul în care primim acceptul şi persoana ne răspunde pozitiv, avem o trăire pozitivă. Emoţia e de bucurie, de încredere, de optimism. Avem încredere, dată de faptul că suntem acceptaţi pentru că am fi valoroşi. Înseamnă că acea persoană a observat în poză sau descriere ceva atractiv. Ne va da o stare de bine. Refuzul, în schimb, generează multe întrebări şi îndoieli. E foarte descurajator atunci când tu arăţi unei persoane că îţi doreşti să vorbeşti, iar până şi dialogul este refuzat, e dureros. Pentru că persoana care este refuzată interpretează că nu este atractivă, nu are niciun atu în comparaţie cu alte persoane de pe acelaşi site. Apar îndoieli în ceea ce priveşte puterea de seducţie, interesul pe care l-ar putea suscita în alte persoane şi poate duce chiar şi până la îndoiala că ar putea fi iubit/ă", a declarat psihologul Keren Rosner, în exclusivitate pentru Spectacola.ro. 

Citește și: Cât de fericit ești în cuplu. Cele 9 criterii de evaluare a relației. Psiholog: Nu sunt probleme prezente, ci răni din trecut

Singur de Ziua Îndrăgostiților. Cum să treci cu bine de Valentine's day - Sfaturile unui psiholog

Refuzul duce la "transformare"
 

Am vrut să ştim dacă aceste refuzuri sunt cele care ne fac să ne "îmbrăcăm" în mediul online în ceva ce nu suntem, de fapt, în realitate. 

"Această idealizare contribuie foarte mult la imaginea de sine. Observăm persoanele care sunt cele mai populare, cele care primesc foarte multe like-uri sau accepturi, care sunt curtate, şi încercăm să facem din asta un model de succes. Ne schimbăm stilul vestimentar, machiajul, atitudinea şi copiem acele persoane care primesc admiraţia şi invitaţiile posibililor parteneri. Din acest motiv, multe persoane îşi pierd autenticitatea pe site-urile acestea, pentru că îşi doresc atenţie, acceptare, flirt, să fie curtate", a mai punctat specialistul. 

Citește continuarea pe SPECTACOLA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel