Data publicării:

Cunoașteți-i pe ultimii mileniali: De două ori mai bogați decât colegii lor și își croiesc drumuri creative

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Oamenii erau fascinați de ce făceau acești tineri. Stereotipurile despre mileniali care luau brunch cu avocado toast și trăiau mai mult timp cu părinții lor au stârnit curiozitatea lumii - cine era această generație care părea să nu poată să se maturizeze?

„Scriu despre mileniali din 2018, când aveau între 22 și 37 de ani. Intrarea în viața adultă în timpul ascensiunii rețelelor sociale și a cumpărăturilor online, împreună cu unele provocări economice unice, a pus această cohortă în centrul atenției.

Ei bine, s-au maturizat. Cei mai în vârstă mileniali împlinesc 43 de ani anul acesta, conform definiției Centrului de Cercetare Pew, iar majoritatea generației a intrat în anii de vârf pentru achiziționarea de locuințe și întemeierea de familii.


În curând, generația va părăsi complet vârsta de 20 și ceva de ani și va lăsa în urmă tinerețea. Cei mai tineri din generație, născuți în 1995 și 1996, împlinesc 28 și 29 de ani anul acesta. Puțin sub 9 milioane de mileniali de 20 și ceva de ani rămân, conform recensământului SUA. Această cohortă se încadrează în teritoriul de tranziție, fiind născuți între generații, și fac parte din microgenerația mai mare "Zillennial."

Nu sunt complet mileniali, dar nici complet Gen Z; acești tineri de 20 și ceva de ani au fost modelați de pandemie, care a avut loc la începutul carierei lor și al anilor de construire a averii inițiale. În unele privințe, se descurcă de fapt mai bine decât colegii lor mai în vârstă, iar luptele lor indică probleme mai mari în sistemele de suport social din America”, explică autorul articolului de pe Bussiness Insider.

Un pod la locul de muncă


Diana Elliott, vicepreședinte al programelor la Population Reference Bureau (PRB), a declarat pentru Business Insider că perioada de la sfârșitul anilor 20 a fost întotdeauna anii de vârf pentru a-ți stabili cariera. Cu toate acestea, acești tineri de 20 și ceva de ani au văzut cum pandemia le-a scurtat experiența tipică de muncă la birou mai mult decât restul generației lor. Aveau doar 24 și 25 de ani atunci, erau de doar câțiva ani pe piața muncii și se tem că acest lucru le-a oferit un punct de plecare inegal în forța de muncă.

„Simt că acest lucru le-a afectat negativ capacitatea de a învăța abilitățile soft care provin din munca într-un birou și poate duce la pierderea oportunităților de creștere,” a declarat Gabby Davis, expert în carieră la Indeed și milenială tânără ea însăși, pentru Business Insider. Dar Davis a spus că cercetările Indeed arată că nu vor să se întoarcă la un birou cu normă întreagă. Deși mandatele de întoarcere la birou au potențialul de a-i îndepărta, spune ea, cei mai tineri mileniali sunt mai susceptibili să rămână într-un loc de muncă decât generația Z, care își vede locurile de muncă ca fiind mai dispensabile”.

Devenind proprietari de case în mod creativ


Federația a constatat că imobiliarele au fost un factor principal pentru creșterea averii milenialilor mai tineri, deoarece piața imobiliară fierbinte din timpul pandemiei a crescut valorile locuințelor. Dar nu sunt milenialii incapabili să-și cumpere case, mai ales cei care au avut mai puțin timp pentru a economisi?

Ricketts a spus că, în ciuda problemelor de accesibilitate, unii au reușit să facă acest lucru.

Milenialii mai tineri devin creativi în ceea ce privește împroprietărirea, a explicat Jessica Lautz, economist-șef adjunct și vicepreședinte al cercetării la National Association of Realtors. Ei locuiesc mai întâi acasă pentru a economisi bani sau se asociază – 19% dintre cei cu vârste între 25 și 33 de ani, care includ cei mai tineri mileniali, sunt cupluri necăsătorite, cel mai mare procent observat de NAR în raportul său despre tendințele generaționale.

De asemenea, sunt cei mai probabil să primească transferuri pentru avans, adesea de la membrii familiei care îi ajută cu achiziția. Poate de aceea 55% dintre ei preferă să locuiască aproape de prieteni și familie; singura altă generație care se apropie de această preferință sunt pensionarii. „Se mută din casele membrilor familiei lor, înainte de a cumpăra la rate mai mari, așa că, probabil, au deja acea legătură puternică cu familia,” a spus Lautz. „În timpul COVID, mulți oameni au reprioritizat ceea ce este important pentru ei, iar familia este mai importantă.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel