Cumpărături pentru aleși: Cum arată lista de achiziții a Parlamentului
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 21 iun 2015, 11:37
WhatsApp
Senatul anunță că achiziţionează furnituri de birou, aspiratoare profesioale, becuri, automate de cafea şi un sistem de detecţie şi alarmare în caz de incendiu, iar Camera Deputaţilor cumpără hârtie igienică, prosoape de hârtie, dar şi servicii de furnizare a energiei electrice la joasă tensiune, potrivit Mediafax .

Senatul cumpără furnituri de birou, 200 de cutii de agrafe de birou, 50 de ascuţitori, 8.000 de mape, 1.600 de dosare, 50 de gume de şters, dar şi 10.000 de plicuri pentru casierie. Mapele sunt pentru şedinţele Biroului Permanent şi trebuie să aibă înscris negru pe copertă cu stema Senatului - Parlamentul României, potrivit site-ului instituţiei.

De asemenea, Camera Superioară a Parlamentului mai achiziţionează 1.650 de becuri, 15 aspiratoare profesionale, dar şi automate de cafea. Instituţia doreşte şi verificarea instalaţiilor de climatizare din mai multe săli, printre care sala de plen şi cabinetul preşedintelui Senatului.

Alte achiziţii ale Senatului sunt produse de întreţinere: silicon pentru etanşarea geamurilor la ferestre şi uşi, butelii de gaz pentru lampa de instalaţii, electrozi de sudură. Senatul mai cumpără şi un sistem de detecţie, alarmare şi stingere în caz de incendiu.

Camera Deputaţilor achiziţionează hârtie igienică şi prosoape de hârtie în valoare de 172.818,39 de lei. De asemenea, instituția condusă de Valeriu Zgonea mai cumpără şi un contract de energie electrică la joasă tensiune pentru imobilul Palatul Parlamentului şi parcajul subteran, în valoare de 5.000.000 lei, valabil pentru 12 luni.

Citește și: Ce a decis Parlamentul în privința comisiei de verificare a ASF

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?