”Cumințenia Pământului”. Hotărâre privind banii donaţi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Cuminţenia Pământului
Cuminţenia Pământului
În ședința de guvern de astăzi, 10 mai 2018 s-a hotărât restituirea sumelor de bani încasate în cadrul subscripției publice pentru achiziționarea sculpturii ”Cumințenia Pământului”.

Prin aceaastă Hotărâre au fost corectate neajunsurile din anul 2016, care au făcut ca donațiile pentru Cuminţenia Pământului să nu poată fi restituite până acum.

Conform unui comunicat de presă primit la redacţie, donatorii neidentificaţi vor depune la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale la adresa/adresele, inclusiv prin poşta electronică, comunicată/comunicate public pe pagina web proprie, precum şi pe alte căi mediatice, o cerere de restituire a sumelor, până la data de  30 septembrie 2018. Modelul cererii poate fi descărcat de pe site-ul Ministerului Culturii și Identității Naționale www.cultura.ro.

Nu sunt considerați a fi donatori neidentificați și astfel nu este necesar să întreprindă demersuri suplimentare persoanele care au donat folosind următoarele mijloace:
    •    prin virament (ordin de plată în lei/dispoziție de transfer valutar intrabancar și interbancar);
    •    donații prin intermediul site-ului campaniei www.brancusiealmeu.ro cu plată prin card bancar;
    •    transfer bancar electronic (internet banking);
    •    prin SMS, pentru numerele de telefon active.

Solicitările de restituire pentru Cuminţenia Pământului transmise de persoanele fizice sau juridice Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale pe parcursul anului 2017, care conțin toate informațiile necesare, așa cum sunt ele enumerate în cadrul Hotărârii de Guvern adoptate astăzi, rămân valabile.

Pentru donaţiile provenite prin SMS, returnarea se va face prin rectificarea facturii sau prin bonusarea numărului de telefon, în cazul cartelelor prepaid.

Persoanele fizice sau juridice care au donat sume de bani şi care nu doresc restituirea acestora îşi vor exprima această opţiune, în mod expres, în scris, către Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, până la data de 30 iunie 2018.

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale va comunica public, lunar, pe pagina web proprie, precum şi pe alte căi mediatice informaţii privind desfăşurarea efectivă a restituirii sumelor donate pentru Cuminţenia Pământului.

Sumele donate și nerevendicate sau pentru care donatorii nu au putut fi identificaţi indiferent de modalitatea de colectare sau care nu au putut face dovada donaţiei până la 31 decembrie 2018, se fac venituri la bugetul de stat.

Mai multe detalii cu privire la procedura restituirii donațiilor pot fi găsite pe site-ul Ministerului Culturii și Identității Naționale www.cultura.ro

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel