Cumințenia Pământului. Ce se întâmplă cu banii donați
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
„Cumințenia Pământului" a atras atenția multor români care au donat sume substanțiale pentru ca opera să rămână în România. S-a decis ce se va întâmpla cu sumele strânse după ce campania a eșuat.  

„Cumințenia Pământului" a devenit un obiectiv cultural național, însă campania de donații care ar fi trebuit să aibă drept finalitate rămânerea operei lui Constantin Brâncuși în România a eșuat. Acum statul trebuie să restituie donațiile. Guvernul a amânat măsura până la 31 decembrie 2019.

„Guvernul României a adoptat în şedinţa de vineri, o Ordonanţă de urgenţă privind prorogarea unor termene având în vedere faptul că, în prezent, procedura de restituire a donaţiilor pentru Cumiţenia Pâmântului trebuie să fie finalizată până la data de 31 decembrie 2018, conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 117/2017", se arată într-un comunicat al Ministerului Culturii.

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale a restituit suma de 359.473 lei din totalul încasat prin contul deschis la Trezoreria Statului de 370.811 lei, conform Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel