Cumințenia Pământului. Comisia de cultură, decizie radicală
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Deputaţii din Comisia de cultură au dat marţi vot de respingere unui proiect de lege pentru aprobarea unei ordonanţe de urgenţă adoptată de fostul Guvern. Proiectul de lege privea asigurarea fondurilor necesare pentru achiziţia operei brâncuşiene "Cuminţenia Pământului".

Deputaţii au respins astfel proiectul de lege privind aprobarea OUG 19/2016 pentru completarea OUG 10/2016 privind stabilirea măsurilor necesare în vederea asigurării resurselor financiare pentru achiziţionarea unui bun aparţinând patrimoniului cultural naţional mobil, clasat în categoria Tezaurul patrimoniului cultural naţional mobil - "Cuminţenia Pământului". 

Proiectul de lege stabileşte modalitatea prin care persoane juridice, instituţii, societăţi comerciale pot să contribuie cu sume mult mai mari la un cont pentru achiziţionarea operei de artă. Conform ordonanţei, Ministerul Culturii poate încheia contracte cu persoane juridice de drept privat cu sau fără scop lucrativ, pentru a sprijini colectarea fondurilor, în numele, pe seama Ministerului Culturii şi în scopul achiziţionării sculpturii. 

Propunerea de respingere a aparţinut vicepreşedintelui Comisiei de cultură, deputatul PSD Diana Tuşa, şi a fost susţinută în unanimitate, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel