Data publicării:

Cum vrea să reducă Italia numărul accidentelor de circulaţie, mai ales pe timpul nopții

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
În Italia intră de sâmbătă în vigoare un proiect experimental pentru reducerea accidentelor de circulaţie: taxiuri gratuite, care să îi ducă noaptea acasă, în siguranţă, pe clienţii cluburilor care au consumat prea mult alcool, precum şi pe însoţitorii acestora.

Pentru început, au fost incluse în proiect şase cluburi de noapte din peninsulă. Atenţie însă, pentru această gratuitate, clienţii vor fi supuşi unui test de alcoolemie.

Din această seară, în şase discoteci faimoase din Mantova, Jesolo Lido (Venezia), Gallipoli, Pesaro - Urbino, Pavia şi Grosseto cine se distrează şi bea prea mult beneficiază de un taxi gratis, în cadrul unui proiect experimental aplicat în urma unui memorandum de înţelegere semnat între Ministerul Infrastructurilor şi Turismului şi Asociaţiile de localuri de divertisment.

Aceasta este cea mai recentă măsură luată de ministrul Matteo Salvini pe frontul siguranţei rutiere. Acordul prevede şi alocarea de fonduri pentru plata taxiului sau a microbuzului pentru orice persoană care părăseşte discoteca şi care la testarea cu alcoolscopul depăşeşte limita legală pentru a conduce.

Cetăţeanul în cauză, se menţionează în nota ministerului, va fi condus acasă, la fel ca şi persoanele pe care le însoţea. Aceasta este o iniţiativă de prevenire, mai ales în contextul numărului tot mai ridicat de accidente de sâmbătă seară de pe şoselele italiene, care vine într-un moment dificil şi pentru sectorul taxiurilor.

La finalul experimentării, la mijlocul lunii septembrie, se va evalua eficienţa proiectului şi, eventual, se va putea studia fezabilitatea acestuia atunci când va fi complet operaţional, conform Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel