Cum vrea Blaga să câștige, în ultimele două săptămâni de campanie. Cu cine ar guverna PDL
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
vasile blaga
vasile blaga

Vasile Blaga susține că ARD va face un scor mai bun decât partidele din USL, luate separat, iar acest rezultat poate fi considerat un succes al alianței, aflate acum sub scorul PDL, cu două procente. Potrivit celor declarate ziarului România Liberă, Blaga nu mai crede într-o ruptură în PNL, deși continuă să lanseze oferte de guvernare pentru liberali. Ca urmare, a reluat atacurile la adresa lui Ponta, după ce tirul propagandei portocalii începuse ”tocarea” lui Antonescu.

Vasile Blaga și-a exprimat regretul că o formațiune de dreapta a intrat în USL, acuzând pentru acest lucru liderii partidului. Președintele PDL acceptă că PNL nu se va rupe, așa cum sugerau scenariile vehiculate de unii analiști, de care se disociază. ”Îmi pare rău că liderii PNL şi-au lăsat partidul să se topească în PSD şi au acceptat un program din care lipsesc măsurile de dreapta. E clar că din acest motiv mulţi sunt nemulţumiţi, dar acesta nu e un motiv să încercăm să fracţionam un partid. Eu cel puţin nu aş fi de acord niciodată cu o astfel de metodă”, spune Vasile Blaga.

După ce, în ultima perioadă, atacul propagandei PDL s-a focalizat asupra lui Crin Antonescu, Blaga întoarce tirul către Victor Ponta și exclude orice colaborare cu PSD. ”Deocamdată suntem în­tr-o confruntare, mai ales că ei nu au o ofertă serioasă pentru România, în afara celor 26 de pagini de promisiuni electorale, care pentru a fi puse în practică ar fi nevoie de bugetul SUA. Exclud (o participare la guvernare cu PSD-n.red.) pentru că nu putem să guvernăm cu cineva care nu-şi ţine promisiunile, nici pe cele pe care liderii PSD le-au făcut atunci când erau în opoziţie, nici pe cele din programul cu care au venit la guvernare. Nu poţi să ai o alianţă cu cineva care minte pe bandă rulantă, aşa cum face Victor Ponta”, afirmă Blaga.

Blaga recunoaște că ARD este sub scorul PDL cu 2 procente, dar nu consideră rezultatul un eșec.

”Nu este un eşec pentru că ne-am asumat să construim un pol de dreapta. Depinde de noi să transformăm această alianţă într-o victorie. Două săptămâni foarte importante, în care vom populariza mai mult sigla, programul nostru de guvernare, oferta şi cred că în cele din urmă lucrurile se vor rezolva”, afirmă Blaga. Cum va câștiga?

”USL este o forţă politico-mediatică foarte puternică, nu încape discuţie, dar pe bucăţi sperăm că fiecare partid în parte să nu aibă mai mulţi parlamentari decât ARD”, a pus concluzia Vasile Blaga.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel