Cum vor fi organizate NUNȚILE acolo unde rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori. Arafat: Ei trebuie să poarte mască tot timpul
Autor: Roxana Neagu | Publicat pe: 18 sep, 13:39
WhatsApp
foto Pixabay/ Cum vor fi organizate nunțile. Restricții COVID
Astăzi, România a trecut de 5.000 de noi cazuri/zi de infectare cu SARS-CoV-2. Situația se schimbă accelerat, la fel și evenimentele din viața noastră.

La incidență între 3 și 6 la mie, organizarea de evenimente private, nunți, botezuri, va fi cu un număr de  participanți de maximum 200 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană. 

”Nu este suficient, pentru că știm că oamenii nu vor sta, vor dansa, vor umbla de la o masă la alta. Organizatorul este și moral, și legal, obligat să verifice că toate persoanele care intră respectă regulile certificatului verde. Mai mult, ospătarii și cei care deservesc, ei trebuie să poarte mască tot timpul și acest lucru este clar, trebuie să poarte mască nu sub nas, nu sub bărbie, ci complet să acopere nasul și gura, trebuie să se dezinfecteze de la o masă la alta când ating lucrurile pe care le-au adus alte persoane, trebuie să existe dezinfectant la fiecare masă și trebuie să fie atenți ca oamenii să respecte regulile. Dacă lumea nu respectă regulile, aceste evenimente pot să se transforme în evenimente de răspândire generală a virusului. Atunci, certificatul verde reduce riscul, nu-l elimină 100%. Important este să se respecte regulile în interior, pentru ca oamenii să fie în siguranță și să rămână așa” a spus Raed Arafat, sâmbătă. 

Bilanțul zilei, raportat în 18 septembrie 2021, la ora 13:00, anunță 5.388 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID – 19). În acest moment, au peste 2 la mia de locuitori județele Bistrița-Năsăud (2,34), Cluj (2,03), Ilfov (2,55), Maramureș (2,11), Timiș (2,30), București (2,33). Satu Mare se află la 3,11 rată de infectare. 

Vezi și: BILANȚ COVID-19, 18 septembrie 2021. PESTE 5.300 de noi cazuri. Cifrele zilei din România, în pandemia de coronavirus

G Ad:

Iată ce arată Hotărârea 70, citată și de Raed Arafat cu privire la organizarea evenimentelor private: 

În localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică și egală cu 6/1000 de locuitori, organizarea de evenimente private în spații închise (nunți, botezuri), în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente poate fi realizată cu participarea a maximum 200 de persoane, doar dacă toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoane care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 și este asigurată o suprafață de minimum 2 mp pentru fiecare persoană. 

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro