Data publicării:

Cum vor arăta casele viitorului: cărămizi solare și izolație de floricele de porumb

Autor: Elena Didila | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Fotografie de la Binyamin Mellish: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/casa-camin-acoperi-arhitectura-186077/
Fotografie de la Binyamin Mellish: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/casa-camin-acoperi-arhitectura-186077/
Soluții pentru case autosuficiente și inovatoare: de la design până la materiale de izolare. Viitorul construcțiilor este surprinzător.

Casele viitorului vor fi diferite de cele de astăzi, mai ales pentru că va trebui să facem față creșterii prețurilor la energie, schimbărilor climatice și costurilor ridicate ale vieții. Se spune că din situații de criză s-au născut cele mai mari invenții, iar oamenilor nu le lipsește creativitatea. 

Compania suedeză Aritco și firma de cercetare Springwise au prezentat un raport despre casele viitorului. Lucrarea analizează mai multe inovații durabile care ar putea ajuta casele de astăzi să facă față provocărilor și schimbărilor din următorul secol.

Casele viitorului: energie regenerabilă și design atractiv

Potrivit Futuro Prossimo, casele viitorului vor putea probabil să producă o mare parte din energia de care au nevoie.

Turbinele eoliene precum cele ale lui Joe Doucet sau ale lui Airon arată mai mult ca o instalație de artă decât o sursă de energie. Vor înflori diferite moduri de integrare a panourilor solare în designul caselor, sisteme BIPV precum fotovoltaice de la Mitrex sau plăci de la Invisible Solar care se adaptează la diferite materiale precum piatra, cărămida sau lemnul.

Vor exista și celule de combustibil cu hidrogen pentru a stoca energia solară, cum ar fi cele dezvoltate de Lavo astăzi. În următorii ani, îmbunătățirea acestor soluții prefigurează un posibil viitor al caselor autosuficiente din punct de vedere energetic.

Economii de energie și izolație: Floricelele de porumb

Pe lângă producerea de energie, casele viitorului vor trebui să reducă consumul de energie. Printre soluțiile propuse se numără ”două învelișuri ” izolatoare pentru clădiri și dușuri care recirculează apa.

Dar adevărata știre ar putea veni din cercetările Universității din Göttingen, din Germania, care sugerează utilizarea floricelelor ca material izolator extern, datorită proprietăților sale hidrofuge și ignifuge. 

Reziliență și multifuncționalitate

Casele secolului următor vor trebui să fie și ele rezistente și pregătite pentru orice. Printre soluțiile propuse găsim bucătării modulare și inteligente care reduc risipa alimentară și cărămizi poroase reciclate care îmbunătățesc scurgerea apei pluviale.

Asigurătorul australian, Suncorp, a venit cu un concept de casă care este rezistent la cele mai extreme condiții meteorologice, în timp ce Naturawall oferă pereți verzi externi care limitează poluarea fonică și creează habitate pentru animale.

Provocările schimbărilor climatice sunt enorme, dar acest raport arată că există multe căi de urmat și mulți actori gata să facă față acestor noi provocări, inclusiv companii, designeri și universități.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel