Cum vom trece iarna în contextul OUG energie. Iohannis: Unii au făcut profituri uriașe / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis
Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis a vorbit, miercuri, într-o conferință de presă cu președintele Ungariei, despre OUG pe energie.

„Criza energetică este ca urmare a războiului dus de Rusia împotriva Ucrainei. Nu este o problemă care a fost creată în România pentru români. Și nu este o problemă creată în Europa pentru europeni. Guvernul României, de la bun început, a luat lucrurile foarte în serios. A căutat și găsit modalități de ameliorare a situației. În toate discuțiile pe care le-am avut cu premierul și cu ministrul Energiei, am subliniat că prima prioritate trebuie să fie reprezentată de consumatorii, românii care stau acasă și așteaptă soluții, dintre ei o atenție specială trebuie îndreptată către consumatorii vulnerabili, oameni care nu-și permit să plătească prețuri mari la energie. S-a ținut cont de aceste lucruri și toate ordonanțele care s-au dat în acest domeniu au fost construite în așa fel încât să fie protejați oamenii de creșteri exacerbate”, a spus, miercuri, președintele Klaus Iohannis.

„Ultima ordonanță, care a creat o oarecare rumoare în piață, protejează cetățenii români”, a subliniat președintele. „Trebuie să recunoaștem că unii au făcut profituri uriașe în criza energetică”, a mai spus Klaus Iohannis. „Și atunci întrebarea mea pentru premier și ministrul Energiei a fost cum vom trece iarna. Amândoi m-au asigurat că România a luat măsurile necesare, a generat rezervele necesare de gaz pentru a putea trece prin iarnă. Acesta este răspunsul pe care l-am primit”, a zis președintele.

Plan pentru iarnă. Ciucă: Cetăţenii vulnerabili vor menţine acelaşi cost la plata energiei şi a gazelor

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, că în şedinţa de Guvern va fi aprobat planul de iarnă pentru asigurarea continuităţii furnizării energiei electrice pentru iarnă. 

„Aprobăm, aşa cum ne-am asumat săptămâna trecută, prin Hotărâre de Guvern, planul de iarnă pentru asigurarea continuităţii furnizării energiei electrice pentru iarnă”, a spus premierul Nicolae Ciucă în ședința de Guvern de miercuri.

„Nu mai târziu de sfărşitul săptămânii viitoare, vreau să avem o întrunire a Comitetului de iarnă, în care să discutăm în detaliu măsurile pe care trebuie să le avem în vedere şi desigur celelalte elemente care trebuie coroborate cu Comitetul interministerial pentru rezilienţa energetică, implementarea proiectelor în sistemul energetic”, a spus Nicolae Ciucă.

„Cred că este important să subliniem, din nou, că cetăţenii vulnerabili vor menţine acelaşi cost la plata energiei, de asemenea, la plata gazelor. Asigurarea este cât se poate de clară. Nu cred că cetăţenii trebuie să îşi facă probleme din acest punct de vedere”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel