Cum va fi vremea săptămâna viitoare. Meteorolog: Nu este vreo regiune care să scape de prezența ploilor
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Vremea se schimbă săptămâna viitoare. Meteorologul Oana Păduraru a venit cu mai multe precizări.

Oana Păduraru, meteorologul de serviciu la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), a spus cum va fi vremea în zilele următoare.

”Se schimbă puțin situația, în sensul că vor fi ploi în următoarele zile, spre mijlocul săptămânii viitoare, poli mai consistente chiar, în primele două zile, cel puțin, cantitățile de apă vor depăși chiar 10-15 l/mp, în special în partea de sud-vest a țării și în zonele montane, iar la munte, la altitudini de peste 1.500 m sunt de așteptat și precipitații sub formă de lapoviță și, posibil, chiar ninsoare.

Vorbim de ploi în toate regiunile țării, aș putea să spun că până joia viitoare nu este vreo regiune care să scape de prezența ploilor și vor fi unele intensificări ale vântului, în special în sudul Banatului și pe crestele montane, însă rafalele vor fi de 40-50 km/h”, a declarat meteorologul Oana Păduraru la Digi 24.

Minimele termice, valori pozitive

”Din punct de vedere termic rămânem în continuare, chiar dacă vor mai fi alternanțe, la valori termice mai ridicate față de cele normale pentru perioada în care ne aflăm.

Mâine ne așteptăm la maxime cuprinse în general între 6 grade în nordul Moldovei și 20 de grade în Dealurile de Vest, valori ridicate vor fi și de marți încolo, cu maxime cuprinse între 6 și 16 grade și chiar dacă la mijlocul săptămânii viitoare ne așteptăm ca temperatura aerului să scadă puțin, totuși încă vor mai fi maxime cuprinse între 6 și 15 grade, iar minimele termice, de această dată, vor fi pozitive, în aproape toate zonele țării, doar în depresiuni se vor situa în jurul a zero grade. 

Având în vedere că este un cer mai mult noros în zona țării noastre și destul de multe ploi, ceața va fi posibil să apară noaptea și dimineața, doar la nivel izolat”, a mai spus meteorologul.

Citește și: Ce este praful saharian care s-a abătut deasupra României. Explicațiile meteorologului ANM: Astfel de intervale apar de obicei la trecerea dintre anotimpul cald și rece

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel