Data publicării:

Cum va fi vremea săptămâna următoare. Elena Mateescu, ANM: Temperaturile vor fi în creștere. Este posibil să consemnăm și vijelii

Autor: Doinița Manic | Categorie: Vremea
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Elena Mateescu, directorul ANM, a spus cum va fi vremea săptămâna viitoare.

Elena Mateescu, directorul ANM, spune că săptămâna viitoare vom avea parte de o încălzire a vremii, dar și de instabilitate atmosferică.

"Vorbim de temperaturi care astăzi, în partea de vest a țării, au atins 27 de grade. Acolo a fost cel mai cald, în regiunile intracarpatice, în timp ce în cele extracarpatice maximele nu au depășit 21-22 de grade. Însă, de la o zi la alta, și în aceste regiuni, temperaturile vor fi în creștere, contând, mai ales de marți, pe valori care vor depăși 25 de grade în majoritatea regiunilor țării, pragul unei zile de vară.

Elena Mateescu, ANM: Este posibil să consemnăm și vijelii

Din perspectiva instabilității, fenomenele vor fi în accentuare și în extindere, mai ales marți după-amiază, miercuri și joi, la mijlocul acestei săptămâni, când instabilitatea atmosferică se va accentua și vom vorbi de averse puternice cu caracter torențial în majoritatea regiunilor. Vorbim și de intensificări ale vântului care pe parcursul averselor vor avea viteze la rafală de 60-70 de kilometri pe oră, temporar chiar mai mult, mai ales în partea de sud, centru și est a țării.

Este posibil să consemnăm și vijelii, și nu în ultimul rând, izolat, căderi de grindină, iar valorile cantităților de apă pot depăși 15-20 de litri pe metru pătrat, izolat peste 30-40 de litri pe metru pătrat. Așadar, o săptămână bogată în precipitații, cu cele mai mari valori ale acestora în special în jumătatea vestică a teritoriului", a declarat Elena Mateescu la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel