Cum va fi vremea la vară. Elena Mateescu, ANM: Temperaturi cu mult peste 35 de grade
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Elena Mateescu, director ANM, a spus cum va fi vremea la vară.

Deși suntem abia în luna aprilie, deja ne bucurăm de temperaturi de vară, observând astfel o încălzire precoce a vremii. Urmează să vedem ce ne așteaptă în lunile următoare, dar meteorologii deja prevăd că am putea avea în continuare temperaturi peste media normală a perioadei. În acest context, Elena Mateescu, director ANM, a explicat cum va fi vremea la vară în România.

"Cu siguranță, vara va fi caracterizată de valori de temperaturi cu mult peste 35°C. Ne amintim anii anteriori în care vorbeam de posibilitatea ca în fiecare lună, anotimp sau sezon, să depășească recordurile înregistrate în anii anteriori și întotdeauna când aceste valuri de căldură apar mult mai timpuriu, mult mai devreme și sunt mai frecvente, iată, încă din lunile de primăvară, ele se prelungesc cu siguranță și vor avea efecte și în lunile de vară și chiar și debut de primăvară, în condițiile în care există o probabilitate foarte ridicată ca 2024 să înregistreze noi recorduri și să fie potențial mai cald decât 2023, atât la nivel mondial, dar și în țara noastră", a spus Elena Mateescu, într-una dintre intervențiile sale la Antena 3 CNN. 

Vremea în această săptămână

Într-o altă intervenție telefonică, Elena Mateescu a spus cum va fi vremea în această săptămână, explicând că începând e vineri, 12 aprilie, am putea avea parte de ploi.

"Temperaturi de 22-29 de grade Celsius, cu 25 de grade în Bucureşti ( azi, 9 aprilie n.r.). De asemenea, miercuri și joi 17-29 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori, în special în partea de sud și sud-est a țării. 

Vineri vom consemna, de asemenea, valori între 19 până la 26 de grade Celsius, local mai ridicate, până la 28-29 de grade Celsius, în Oltenia și în Muntenia.

Sâmbătă, însă, o ușoară scădere, însă în continuare vorbim de valori cu mult peste ceea ce ar fi normal pentru această perioadă, şi e vorba de temperaturi cu 10-12 grade Celsius peste mediile climatologice. Ziua de sâmbătă va rămâne în același ecart, chiar dacă valorile vor mai scădea, adică între 10 până la 24 de grade Celsius. Deci, până vineri, vom avea o vreme frumoasă, cu o probabilitate redusă de a avea precipitații. 

Pentru ziua de vineri, ne așteptăm să înregistrăm și să consemnăm precipitații în special în zonele montane și submontane, începând de vineri seara, iar local cantitățile de apă să poată atinge valori de peste 15 l/metru pătrat", a spus directorul ANM într-o altă intervenție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel