Cum va fi vremea în weekendul 20-21 mai. Meda Andrei, ANM: Sub nicio formă nu va fi ceea ce a fost în Italia
Data publicării:
Autor: Valentina Miu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Meda Andrei, meteorolog ANM, a spus cum va fi vremea în următoarele zile.

„În țară vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, ceea ce înseamnă că vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, însă, acestea vor fi mai mult după-amiază și în cursul serii, dar pe alocuri, nu generalizat. În general va fi soare. Chiar și în acest moment este soare în întreaga țară.

Din loc în loc vor fi averse care pot depăși 15-20 l/mp. Vor fi și descărcări electrice, dar nu au legătură cu acel ciclon (n.r. ciclon mediteranean), ci cu manifestările de instabilitate specifice sezonului cald, intensitatea lor nu va fi foarte mare.

În curând se încheie și luna mai care este o lună ploioasă în România. De asemenea, va veni luna iunie în care va ploua.

Nu aș vrea să fac o legătură cu ceea ce se întâmplă în Italia și inundațiile de acolo, cu ploile care vor fi în țară. Punctual, dacă plouă într-un oraș mai mare din România - 15 litri, în 15 minute, se inundă. Nu putem exclude aceste fenomene, dar sub nicio formă nu va fi ceea ce a fost în Italia.

Ploi vor fi și astăzi, și mâine, și poimâine” a spus Meda Andrei, meteorolog de serviciu ANM, la Realitatea Plus. 

VEZI ȘI: Un ciclon mediteranean ajunge în România. Florinela Georgescu, ANM: Cum va fi vremea la noi în ţară

Un ciclon mediteranean va ajunge în România în cursul acestei săptămâni, spun meteorologii. Florinela Georgescu, director în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a spus care vor fi efectele.

„Vor fi afectate mai ales regiunile din jumătatea de vest a teritoriului, pentru că formațiunea ciclonică va afecta la început regiuni la vest de țara noastră, apoi va pătrunde și deasupra României.

Toată această evoluție a vremii va fi pe un fond de temperaturi în creștere. Astăzi vremea va fi caldă în mare parte a țării, cu temperaturi care se vor încadra în general între 20 și 26 de grade, dar posibil în Transilvania să înregistrăm și 27-28 de grade, situație care va spori probabilitatea de apariție a manifestărilor de instabilitate atmosferică.

În această după-amiază vor fi averse, descărcări electrice, scurte intensificări ale vântului și posibil grindină, mai ales în Transilvania, dar și în Banat, Crișana, Oltenia.

Mai pe seară și la noapte, vor fi în Oltenia și în Carpații Meridionali, fiind așteptat ca până mâine după amiază să se acumuleze și cantități mai importante de apă de 25-30 l/mp.

Vom rămâne cu o vreme de instabilitate și precipitații și în zilele următoare. Așteptăm pentru mâine o scădere a valorile de temperatură, mai ales pe partea de sud a teritoriului”, a spus Florinela Georgescu director în cadrul ANM, la Realitatea Plus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel