Cum va fi vremea în weekend. Elena Mateescu (ANM), prognoza meteo 11-13 septembrie
Autor: Florentina Constantin | Publicat pe: 10 sep, 17:15
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Elena Mateescu, director general al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a oferit noi inforamții despre prognoza meteo pentru perioada următoare. Cum va fi vremea în weekend.

"Vorbim de o vreme în încălzire. Mâine, contăm pe valori  la nivelul maximelor între 22 şi 30 de grade. De asemenea, duminică. Luni, este posibil să consemnăm valori chiar mai ridicate - 31-32 de grade în sudul Olteniei. Dn punctul de vedere al minimelor, vorbim de valori apropiate de normalul termic, între 6 şi 18 grade. Posibil mai coborâte în următoarele dimineţi, la acest sfârşit de săptămâna tot, în depresiunile din estul Transilvaniei, unde este posibil să vorbim de valori de cel mult 4-5 grade Celsius. În schimb, pe litoral, cele mai ridicate sunt de 9-17 grade.

În ceea ce priveşte regimul de precipitaţii, este posibil să vorbim, la începutul săptămânii viitoare, de averse, însoţite de descărcări electrice, în special în zona montană, posibil local în Moldova şi Maramureş, pe arii restrânse în Transilvania şi nordul Crișanei. De altfel, şi actualizarea estimărilor pentru următoarele 4 săptămâni, respectiv intervalul 13 septembrie - 11 octombrie, indică posibilitatea ca săptămâna viitoare să înregistrăm valori de temperaturi peste ceea ce este normal pentru această perioadă.

O săptămână mult mai caldă pentru jumătatea lunii septembrie, cu o tendinţă uşor deficitară a cantităţilor de precipitaţii pentru zonele din partea de sud şi un excedent uşor în nordul țării, dar ultima decadă aduce din nou în atenţie posibil valori de temperaturi uşor mai coborâte, în special în partea de nord-est a teritoriului.

Săptămâna viitoare este o săptămână foarte bună din perspectiva valorilor de temperaturi şi în partea de sud-est a ţării, în zona litoralului. Este posibil să consemnăm valori peste 20-22 de grade Celsius. Săptămâna 13-20 septembrie este una favorabilă oriunde ne-am afla, în orice colţ al ţării", a spus Elena Mateescu la Antena 3.

G Ad:

Vremea până în data de 11 octombrie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, prognoza pe următoarele patru săptămâni.

Temperaturile vor înregistra o creștere până pe 20 septembrie, după care vremea se va răci brusc. După 27 septembrie, temperaturile vor fi normale, apoi vine o nouă răcire, potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie pe patru săptămâni.

Săptămâna 13 – 20 septembrie

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-vestice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nordice, dar și ușor deficitar în cele sud-vestice și sud-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 20 – 27 septembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai pronunțată în cele nord-estice. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 27 septembrie – 4 octombrie

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României.Regimul pluviometric va avea o tendință spre deficit, în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 4 – 11 octombrie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor sub cele specifice acestei săptămâni, în toate regiunile.Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă se vor situa în limitele climatologice ale intervalului, la nivelul întregii țări.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro