Cum va fi vremea în noiembrie 2021. Prognoză ANM
Actualizare estimări meteorologice pentru intervalul 01.11.2021 - 29.11.2021.
Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs, explică Administraţia Naţională de Meteorologie.
Săptămâna 01.11.2021 – 08.11.2021
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice și nordvestice, iar în rest va avea o tendință în general deficitară.
Săptămâna 08.11.2021 – 15.11.2021
Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, mai ales în zonele montane. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.
Săptămâna 15.11.2021 – 22.11.2021
Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă, va fi deficitar la nivelul întregii țări.
Săptămâna 22.11.2021 – 29.11.2021
Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.
ATENȚIE! COD GALBEN de ceaţă sau vânt puternic în 11 judeţe
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, avertizări nowcasting Cod galben de ceaţă sau vânt puternic, ce vizează 11 judeţe. Se circulă în condiții de ceață pe Autostrada Soarelui, A3 București-Ploiești și A1 București-Pitești.
Până la ora 9.30, ceaţa va determina scăderea vizibilităţii sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri și va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului, în Miercurea Ciuc, Toplița, Gheorgheni, Ditrău, Sândominic, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Ciucsângeorgiu, Sărmaș, Frumoasa, Lăzarea, Sânsimion, Cârța, Siculeni, Mihăileni, Tomești, Gălăuțaș, Ciceu, Sânmartin, Sâncrăieni, Dănești, Subcetate, Mădăraș, Tușnad, Sântimbru, Voșlăbeni, Cozmeni, Leliceni, Păuleni-Ciuc, Racu - județul Harghita.
Până la ora 9.00, este Cod galben de ceață și în Tulcea, iar până la 9.30 în Brăila, Ialomiţa, zona joasă a județelor Buzău și Prahova, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov și Teleorman.
Localitățile Moldova Nouă, Oravița, Bozovici, Pojejena, Berzasca, Sichevița, Răcășdia, Grădinari, Sasca Montană, Lăpușnicu Mare, Bănia, Dalboșeț, Coronini, Eftimie Murgu, Ciclova Română, Gârnic, Șopotu Nou, Vărădia, Socol, Berliște, Cărbunari, Naidăș, Vrani și Ciuchici din județul Caraş-Severin sunt, până la ora 11.00, sub alertă de vânt puternic. La rafale, va sufla cu 55 - 65 km/h.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News