Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. Elena Mateescu, ANM: Lucrurile se mai pot schimba
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. Elena Mateescu, ANM: Lucrurile se mai pot schimba / Foto: Pixabay
Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. Elena Mateescu, ANM: Lucrurile se mai pot schimba / Foto: Pixabay
Elena Mateescu, directorul ANM, a spus cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion.

Elena Mateescu, directorul ANM, spune că de Crăciun și de Revelion am putea avea temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit.

"Este greu de estimat dacă vom avea parte de zăpadă în mod deosebit în perioada sărbătorii Crăciunului și a trecerii dintre ani. Actualizarea indică o probabilitate de a avea un regim de temperaturi, mai ales în ultima săptămână din acest an, valori de temperaturi ușor în creștere, astfel încât încălzirea să vină la pachet cu precipitații predominat sub formă de ploaie. Cu siguranță însă, pe măsură ce ne vom apropia, lucrurile se mai pot schimba.

Vremea în zilele următoare

Până atunci însă trebuie să vorbim despre ce ne așteaptă pe termen scurt pentru că de mâine aria precipitațiilor va fi în extindere în toată țara. Vin ninsorile în special la munte, vorbim și de precipitații mixte de mâine noapte, în special în partea de vest, centru și sud a țării, izolat cantitățile de apă vor putea depăși 10-15 litri pe metru pătrat și vor fi și condiții de polei.

Trebuie să asociem și cu intensificări ale vântului care la rafală vor avea viteze de 35-45 de kilometri pe oră. Din punct de vedere termic, ne apropiem de normalul termic al datei din calendar, aceasta însemnând valori de la 1 grad până la cel mult 9-8 grade, cu minime preponderent negative în zonele centrale nordice, cu -5 grade, până la cel mult 3-5 grade în partea de sud-est a țării. 

Inclusiv în Capitală este posibil ca începând de mâine, mai ales în a doua parte a nopții precipitațiile să se transforme treptat în lapoviță și ninsoare, temporar rafale de 35-40 de kilometri pe oră, o minimă mâine de 6 grade și minime în general negative, spre -2, -3 grade", a spus Elena Mateescu.

Elena Mateescu: În săptămâna 25 decembrie - 1 ianuarie, temperaturile pot fi mai ridicate decât în mod obișnuit

"Așa cum arată actualizarea din această dimineață putem spune că în săptămâna 25 decembrie - 1 ianuarie, temperaturile pot fi mai ridicate decât în mod obișnuit.

Cu siguranță însă, așa cum spuneam, dinamica evoluției meteorologice este una deosebit de mare, astfel încât pe măsură ce ne apropiem de interval va putea determina un grad de acuratețe mult mai bun", a mai precizat directorul ANM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel