Cum va arăta omul viitorului, cu mâini clește, a doua pleoapă și gât tehnologic. Va avea creier mai mic - FOTO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Tehnologia a revoluționat modul în care trăim. Fie că este vorba de accesul instantaneu la cunoștințe infinite printr-un dispozitiv din buzunarul nostru sau de capacitatea companiilor de a se extinde pe noi piețe din întreaga lume cu un număr de telefon virtual, sfera impactului tehnologiei este nelimitat, iar această tendință nu dă semne de renunțare.

Împreună cu un designer 3D, niște cercetători au creat imaginea unui ”om din viitor”. Proiectarea aspectului fizic al acestuia a ținut cont de toate problemele pe care le poate cauza utilizarea tehnologiei pe termen lung.

Deși acest lucru a fost excelent pentru crearea de locuri de muncă, productivitate și învățarea de noi abilități, există un număr tot mai mare de dovezi care descoperă efectele negative pe care tehnologia le poate avea asupra corpului nostru. Pentru a realiza pe deplin impactul pe care îl are tehnologia de zi cu zi asupra noastră, am obținut cercetări științifice și opinii ale experților pe acest subiect, înainte de a lucra cu un designer 3D pentru a crea un viitor om al cărui corp s-a schimbat fizic datorită utilizării consecvente a smartphone-urilor, laptopurilor și altor tehnologii, potrivit Adevărul.

Oamenii cu spatele cocoșat

Proiectul de cercetare a dus la dezvoltarea modelului 3D, numit „Mindy”. Cercetătorii prevăd că munca de birou și faptul că oamenii își apleacă gâtul pentru a se uita la smartphone-uri vor face ca, în viitor, aceștia să aibă spatele cocoșat. În prezent, mulți oameni își ajustează în mod constant poziția pentru a se uita în jos la telefoanele lor sau pentru a privi în sus la ecranele de la birou. Studiile arată că acest lucru tensionează părți ale corpului care afectează postura.

”Petrecerea orelor uitându-te în jos la telefon îți încordează gâtul și îți dezechilibrează coloana vertebrală. În consecință, mușchii din zona gâtului trebuie să depună un efort suplimentar pentru a-ți susține capul. A sta în fața calculatorului la birou ore în șir înseamnă, de asemenea, că trunchiul tău este tras în fața șoldurilor, în loc să fie așezat drept și aliniat”, spune Caleb Backe, expert în sănătate la Maple Holistics, într-o declarație de la TollFreeForwarding.

2. -imagine fara descriere- (mindy-detailed-image_40558600.jpg)

Omul viitorului. Sursa Foto: https://tollfreeforwarding.com/

 

Mâini ”clește” și probleme cu coatele

Una dintre cele mai vizibile schimbări este apariția „text claw”, un nou termen care descrie modul în care mâna începe să ia permanent forma unui clește din cauza faptului că ține în mod constant un smartphone.

O a doua pleoapă

În mod interesant, modelul ”Mindy” prezice că oamenii ar putea ajunge să dezvolte o apărare unică împotriva luminii albastre - o a doua pleoapă.

Studii anterioare au constatat că expunerea la lumina albastră poate perturba tiparele de somn, ducând la insomnie și alte probleme de sănătate. Timpul excesiv petrecut în fața ecranului poate duce, de asemenea, la dureri de cap, încordare a ochilor și chiar la o vedere mai slabă - în special în rândul copiilor.

„Este posibil ca oamenii să dezvolte o pleoapă interioară mai mare pentru a preveni expunerea la lumină excesivă sau ca lentila ochiului să fie dezvoltată evolutiv, astfel încât să blocheze lumina albastră care intră, dar nu și alte lumini cu lungime de undă mare, cum ar fi cea verde, galbenă sau roșie”, spune Kasun Ratnayake de la Universitatea din Toledo.

Gât tehnologic și creiere mai mici

În cele din urmă, ”Mindy” dezvăluie că viitorii oameni vor suferi probabil de un caz grav de „tech neck”, în care mușchii cresc pentru a limita daunele cauzate de o postură proastă. În plus, craniul lui „Mindy” este mai gros pentru a ajuta la protejarea corpului uman de undele de radiofrecvență dăunătoare care ar proveni de la smartphone-uri.

Studiile arată că un stil de viață sedentar poate reduce capacitatea creierului uman. Ținând cont de acest lucru, ”Mindy” are, de asemenea, un creier mai mic decât cel al oamenilor din zilele noastre. În plus, toate acestea pot duce la faptul că viitorii oameni pot fi mai vulnerabili la afecțiuni de sănătate mintală precum anxietatea și depresia, potrivit cercetătorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel