Cum va ajuta noua misiune NASA: Omenirea o să aibă o bază lunară permanentă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
Misiunea îi va ajuta pe astronauții care vor cerceta în curând Luna, permițându-le să folosească apa pentru hidratare, combustibil și chiar pentru a respira, stabilind în cele din urmă o prezență umană.

Prima navă spațială privată se află în prezent pe Lună, pregătindu-se să caute semne de apă în mediul lunar.

Odysseus, un modul de aterizare fără echipaj în valoare de 118 milioane de dolari, construit de Intuitive Machines, a efectuat o aterizare ușoară în apropierea polului sudic al Lunii, joi, la ora 18:24 ET.

Polar Resources Ice-Mining Experiment -1 al NASA este legat de exteriorul navei, care în curând va săpa la suprafață, va colecta regolit și va analiza praful lunar cu o multitudine de instrumente puternice.

Misiunea îi va ajuta pe astronauții care vor cerceta în curând Luna, permițându-le să folosească apa pentru hidratare, combustibil și chiar pentru a respira, stabilind în cele din urmă o prezență umană.

Agenția spațială are în vedere anul 2026 pentru a readuce americanii pe Lună - ultima dată a fost în 1972

"Potrivit datelor obținute de navele spațiale care orbitează în jurul Lunii, oamenii de știință cred că regiunile polare sunt bogate în apă sub suprafața lunară", a transmis NASA într-un comunicat.

"Dar nu am explorat niciodată aceste regiuni sau nu am detectat direct apa. PRIME-1 va ajuta la identificarea și evaluarea abundenței și calității apei într-o zonă care se așteaptă să conțină gheață", se mai regăsește în comunicat.

PRIME-1 este format din două instrumente: The Regolith and Ice Drill for Exploring New Terrain (TRIDENT) și Mass Spectrometer observing lunar operations (MSolo).

TRIDENT va fora până la o adâncime de un metru, extrăgând regolitul lunar, sau solul, până la suprafață.

Instrumentul a fost proiectat să foreze în mai multe segmente, făcând o pauză și retrăgându-se pentru a depune resturi la suprafață după fiecare creștere a adâncimii.

Odată ce probele ajung la suprafață, MSolo va evalua resturile de foraj pentru a detecta prezența apei și a altor compuși chimici.

Instrumentul este un spectrometru de masă, care poate măsura raportul masă-încărcare a ionilor.

Instrumentul este utilizat în testarea și descoperirea medicamentelor, detectarea contaminării alimentelor, analiza reziduurilor de pesticide, determinarea raportului izotopic, identificarea proteinelor și datarea cu carbon.

"Datele obținute de PRIME-1 vor ajuta oamenii de știință să înțeleagă resursele in situ de pe Lună, inclusiv cartografierea locației resurselor", a transmis NASA.

"PRIME-1 contribuie la căutarea apei la polii Lunii de către NASA, sprijinind planurile agenției de a stabili o prezență umană durabilă pe Lună până la sfârșitul deceniului", a comunicat NASA.

Agenția spațială are în vedere anul 2026 pentru a readuce americanii pe Lună - ultima dată a fost în 1972, conform Daily Mail.

CITEȘTE ȘI:

”Bine ați venit pe Lună. Salt uriaș înainte pentru întreaga omenire”. Prima navă privată a ajuns pe Lună: SUA, întoarcere după mai mult de jumătate de secol

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel