Cum tratăm enterocolitele de sezon
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Află în articol cum tratăm enterocolitele de sezon.

Enterocolitele sunt inflamații simultane ale mucoasei intestinului subțire (enterită) și ale mucoasei colonului (colită). Aceste afecțiuni pot fi cauzate de diverse agenți patogeni, inclusiv bacterii, virusuri, paraziți și toxine alimentare. Enterocolitele pot apărea și în urma unor reacții alergice sau ca efect secundar al unor medicamente. InfoCons a explicat într-o postare cum putem trata enterocolitele de sezon.

"Tratamentul enterocolitelor de sezon depinde de severitatea simptomelor și de agentul patogen implicat. Iată câteva măsuri esențiale:

1. Rehidratarea - Este crucială pentru a combate deshidratarea cauzată de diaree și vărsături. Se recomandă soluții de rehidratare orală (SRO) care conțin săruri și electroliți esențiali. În cazurile severe, poate fi necesară rehidratarea intravenoasă în spital.

2. Regimul alimentar - În primele 24-48 de ore, se recomandă un regim alimentar ușor, bazat pe alimente blandă și ușor de digerat, precum orez fiert, banane, pâine prăjită, și supă clară.Se evită alimentele grase, prăjite, condimentate și lactatele până la ameliorarea simptomelor.

Ce medicamente folosim

3. Antibiotice: Utilizate numai dacă enterocolita este cauzată de o infecție bacteriană confirmată. Automedicația cu antibiotice este descurajată, deoarece poate agrava simptomele și conduce la rezistența bacteriană.

4. Probiotice: Suplimentele probiotice pot ajuta la restabilirea echilibrului florei intestinale.

5. Antispastice și analgezice: Pot fi utilizate pentru ameliorarea durerilor abdominale.

6. Odihna adecvată ajută organismul să se refacă mai rapid și să combată infecția", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a InfoCons.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel