Cum te supraveghează POLIȚIA sau FBI pe Zoom. Ce nu știi despre apelurile video
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Aplicația Zoom a confirmat că nu va porni criptarea pentru apelurile video gratuite pentru a permite forțelor de ordine acces la convorbiri, în caz că este nevoie.

Aplicația Zoom a confirmat că nu va porni criptarea pentru apelurile video gratuite pentru a permite forțelor de ordine acces la convorbiri, în caz că este nevoie, conform The Verge. „Credem că această caracteristică ar trebui să fie parte a ofertei noastre” pentru utilizatorii profesioniști, a explicat CEO-ul Eric Yuan.

„Utilizatorilor versiunii gratuite nu vrem să le oferim acest lucru, fiindcă vrem să lucrăm alături de FBI-ul și forțele de ordine locale în caz că cineva folosește Zoom pentru fapte rele”, a mai spus el.

Marile probleme Zoom continuă

Criptarea este o problemă cheie pentru Zoom, companie care a încercat să-și îmbunătățească securitatea după ce a avut puncte slabe în pandemie. Reuters raportase săptămâna trecută că Zoom va oferi criptare „de la un capăt la celălalt” doar pentru clienții care plătesc pentru aplicație, exceptând probabil școlile și afacerile care au o nevoie firească de siguranță sporită.

WhatsApp este o aplicație care oferă criptare „end-to-end”, adică nimeni altcineva nu poate vedea conversațiile cu excepția celor care comunică. Astfel, un mesaj de WhatsApp nu poate fi citit nici de autorități, nici de creatorii aplicației și nici de hackeri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel