Data publicării:

Cum sunt prinși petrecăreții cu droguri. Comisarul Marius Dobrescu: "Aveau țigări făcute, ascunse în lenjeria intimă" /video

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa: Freepik
Sursa: Freepik
Comisarul Marius Dobrescu, șeful Serviciului de Poliție Canină al Poliției Capitalei, a fost invitat în emisiunea "Culisele Justiției", moderată de jurnalista Laura Duță și difuzată pe DC News, DC News TV și ȘtiriDiaspora. În această ediție, accentul discuțiilor a fost pus pe diversele misiuni în care câinii polițiști joacă un rol esențial. S-au abordat subiecte precum detectarea drogurilor, localizarea persoanelor dispărute și imobilizarea infractorilor periculoși. De asemenea, s-a discutat despre antrenamentul riguros al acestor câini și despre legătura strânsă dintre câini și polițiști, care asigură succesul intervențiilor.

Comisarul Marius Dobrescu a explicat că, atunci când câinii de poliție stau la pândă, așteaptă mereu comanda polițistului și știu că sunt la serviciu odată ce îmbracă poartă hamul inscripționat. Acești câini sunt foarte serioși și antrenați să lucreze chiar și la ore târzii, fiind fericiți să participe la activități.

"Când stă la pândă, câinele așteaptă comanda polițistului. Întotdeauna. El știe că atunci când pune haina, când pune hamul inscripționat cu poliția pe el, câinele intră în starea de lucru. El știe că atunci este la serviciu. Ei sunt niște câini foarte serioși, să știți, nu sunt niște câini de apartament. Poți să îi trezești la unu sau la două noaptea din somn. Câinele vine, lucrează. Pentru asta este antrenat. În stilul acesta de viață, ca să zic așa. Eu zic că sunt niște câini fericiți, din punctul meu de vedere. Adică ei se bucură când fac ceva", a relatat comisarul.

În timpul raziilor, câinii caută persoane sau bunuri interzise. Dobrescu a menționat că astfel de operațiuni au loc în spații aglomerate, precum Gara de Nord sau concerte, unde detectează frecvent droguri. La festivalul Saga, de exemplu, au fost folosiți 12 câini și 12 polițiști, iar participanții sunt controlați la intrare.

"La razii știți cum e, se căută ori persoane, ori bunuri interzise la deținere. Am făcut și prin Gara de Nord, depinde ce ne solicită unitățile. În Gara de Nord e o aglomerare mare de persoane unde se și consumă poate anumite lucruri. De exemplu, la concertele la care noi mergem, cred că n-a fost concert să nu depistăm persoane care consumă substanțe interzise la deținere.

Chiar îi anunțăm pe această cale pe participanți. Suntem pregătiți. [N.r., La aceste festivaluri merg câini] în funcție de cum se dispune de mărimea dispozitivului de ordine. De exemplu, la Saga, cred că am fost cu 12 câini și cu 12 polițiști. La un astfel de festival, în mod aleator, controlăm persoanele la intrare", a mai spus comisarul.

Dacă cineva este prins cu droguri, poliția întocmește un proces-verbal, confiscă bunurile și poate deschide un dosar penal, în funcție de cantitate. Dobrescu a relatat cazuri recente, cum ar fi două tinere prinse cu pastile de ecstasy la un concert și descoperirea unui pachet cu cannabis la festivalul Saga.

"Noi facem procesul-verbal de depistare. Confiscăm bunurile. Cine are competență, îl audiază pe suspect. Dacă se stabilește o secție de triere, este dus acolo. Și vedem în continuare, în funcție de cantitate, dacă chemăm alte structuri... Se face din start dosar penal. Partea mea e doar de stupefiante. De detectare de stupefiante sau pentru asigurarea ordinii și liniștirii publice.

Dar, de obicei, durează. Și e posibil să nu mai prindă festivalul... La un concert la Pădurea Băneasa, la un DJ celebru, am prins două domnișoare, cu două pachețele cu vreo cincizeci de pastile de ecstasy. În celălalt recipient era un praf, tot așa, cu niște substanțe. Alții aveau țigări făcute, ascunse în lenjeria intimă.

Bănuiesc că, probabil, cele două domnișoare poate se mai întâlneau cu alte persoane acolo și le luaseră pentru acestea, ori, dacă nu, ca să le vândă. La Saga, de exemplu, că tot mă întrebați de festivaluri, unde erau camioanele de sunet în interior, cu cablurile acelea, câinele a semnalat un miros la roata unui camion și când ne-am uitat în spate, era pus un pachet. Era foarte mare, cu 10-15 muguri de cannabis", a conchis comisarul Marius Dobrescu.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel