Data publicării:

Cum știi că te-ai protejat suficient împotriva razelor ultraviolete. Prof. dr. Olga Simionescu, recomandări / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @fotodrobik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @fotodrobik
Prof. dr. Olga Simionescu, medic primar, specialitatea Dermato-Venerologie, a fost invitată la emisiunea „Academia de Sănătate", de pe DC News și DC Medical, unde a explicat cum știi dacă te-ai protejat suficient de razele ultraviolete. 

Prof. dr. Olga Simionescu a discutat despre importanța fotoprotecției, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Aceasta a menționat că nu este împotriva bronzării, dar este crucial să folosim produse care să nu dăuneze pielii. De asemenea, a subliniat progresele în domeniul fotoprotecției și a evidențiat diferitele nevoi ale pielii. 

„Dacă ne referim la prevenție și la aceste creme-ecran, în cazul copiilor sunt colorate, e o indicație cam câtă cremă să folosești. În cazul adulților, cum știi că te-ai protejat suficient?”, a întrebat Val Vâlcu.

„Pentru copii, există produse speciale cu ingrediente speciale care au umbreluțe ca să știm că acel produs este ultra-sigur. De altfel, persoanelor adulte care au piele sensibilă eu le recomand acest ecran de copii. Apoi, un adult se dă corect dacă folosește un produs de calitate bună, de proveniență certă, nu făcut pe un vapor în larg.

2. Dacă este concordant cu tipul de piele și ce dorește să obțină. Eu nu sunt împotriva bronzării, să ne înțelegem. Dacă omul dorește să fie bronzat, nu poți să-l împiedici dacă îi permite tipul de piele. Atunci poate folosi un ecran parțial.

3. Trebuie să fie un produs care nu îi face rău. Vă amintiți că anul trecut a fost o discuție despre dispensere. În Olanda, s-au eliberat lângă terenurile de tenis dispensere cu agenți ecran și toată lumea se ducea, stătea acolo și mai stătea două ore la soare să urmărească tenisul. Imaginați-vă într-o stație de autobuz, la noi, cum ar fi să fie aceste dispensere. Ce s-ar întâmpla cu ele și, în primul rând, ce ar conține aceste dispersere pentru că un tip de cremă de protecție nu este bun pentru alt tip de piele. Deci poate fi bun pentru un individ sau nu. Deci depinde de probleme. 

Dacă e un om cu rozacee, cu o suferință la nivelul fetei, ce facem cu el? Îl dau cu un ecran special pentru persoane cu probleme. Astăzi s-au făcut pași importanți și în domeniul produșilor de fotoprotecție, în engleză se numesc sunblocks, în română le spunem agenți-ecran.", a spus prof. dr. Olga Simionescu.

 

3. Foto: DC N... (olga-simionescu_91704500.jpg)

Prof. dr. Olga Simionescu; Foto: DC News

 

„Farmacistul nu poate să-ți explice"

Prof. dr. Olga Simionescu a explicat că farmacistul nu poate oferi toate informațiile necesare pentru alegerea corectă a unui produs de protecție solară. În cazul în care o persoană are antecedente de cancer cutanat în familie, este recomandat să consulte un dermatolog. Medicul poate determina tipul de piele al persoanei și poate oferi o recomandare adecvată pentru un produs de protecție solară.

„Cum știe ce produs ar fi potrivit pentru tenul său? Întreabă farmacistul?", a întrebat Val Vâlcu.

„Farmacistul nu poate să-ți explice. Dacă el a avut antecedente de cancer cutanat în familie, cel mai bine este ca, măcar o dată în viață, să meargă și să-și vadă profilul cutanat și riscul pentru carcinom sau melanom. Atunci, dermatologul îi va prescrie, îi va explica ce tip de piele are, îl încadrează într-unul dintre cele 6 tipuri și îi dă o recomandare pentru produs. Nu cred că un farmacist ar putea singur să-l lămurească pentru că pot exista probleme.

Pe de altă parte, femeile au în trusa cosmetică fonduri de ten care conțin factor de protecție, un factor 15. Dar el nu este un factor care să facă un blocaj total, el face un blocaj parțial la radiația ultravioletă.", a spus prof. dr. Olga Simionescu.

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel