Data publicării:

Cum stă Burduja în sondaje. Cifrele momentului înainte de alegerile din 9 iunie 2024 / video

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / Saul Pop
Inquam Photos / Saul Pop
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Municipiului București, a prezentat cum stă în sondaje față de Nicușor Dan și Gabriela Firea.

Bogdan Chirieac: „Cum stați în sondaje, în acest moment?”

Sebastian Burduja: „Suntem umăr la umăr cu Nicușor Dan, primarul în funcție. Sunt vreo 3-4 procente față de Gabriela Firea, care e pe locul al treilea, iar Cristi Piedone este pe locul patru. Acestea sunt datele noastre, dar sondaje au fost peste tot, ați văzut. Ce contează pentru bucureșteni, domnule Chirieac, este că avem o cursă în patru, o cursă strânsă, fiecare vot va conta, iar un vot pentru Sebastian Burduja e un vot câștigat pentru bucureșteni.”

Bogdan Chirieac: „Deci ceea ce le transmiteți bucureștenilor în acest moment este că Sebastian Burduja are o șansă reală. Nu este un vot pierdut?”

Sebastian Burduja: „Bucureștenii au o șansă reală să aducem, în sfârșit, schimbarea, pentru că ceea ce mă diferențiază clar față de ceilalți candidați este că ei au fost. Am văzut ce au putut și ce n-au putut. Că dacă ar fi făcut performanță, Gabriela Firea era primar în ultimii patru ani, iar Nicușor Dan nu-și punea problema că pierde primăria dacă era vreun Ilie Bolojan sau vreun Emil Boc. Orașul arată chiar mai rău decât în urmă cu patru ani, ceea ce nu credeam posibil.

Și sigur, Cristi Piedone e un primar de la Sectorul 5, care a făcut și lucruri bune acolo, dar cred că Primăria Generală este altceva și pregătirea mea, proiectul pe care l-am făcut pentru București și echipa pe care am reunit-o sunt argumente foarte bune, împreună cu rezultatele pe care le-am livrat la Digitalizare și la Energie, într-un termen foarte scurt. Deci în patru ani de zile vă dați seama că, într-adevăr, vom schimba fața Bucureștiului.

Surpriza din ultimul sondaj intern PNL: Sebastian Burduja, pe locul doi

Sebastian Burduja, candidatul PNL la alegerile locale pentru Primăria Municipiului București, a transmis un mesaj pe grupurile interne ale PNL cu rezultatele ultimului sondaj pentru Capitală. Sondajul este făcut de o firmă independentă, americană, la nivel mondial, care a făcut sondaje în peste 130 de țări. Conform surselor interne, candidatul liberal ar fi transmis că sunt ”cele mai bune vești” de la consultanții americani. ”Suntem atât de aproape de victorie” le-ar fi spus el, care și-a exprimat încrederea că va câștiga voturile bucureștenilor. 

Sondajul arată că Sebastian Burduja ar avea o intenție de vot de 26,2% la doar 0,2% distanță de Nicușor Dan. 

A fost realizat în rândul populației cu drept de vot din București, în perioada 27 mai - 3 iunie 2024. Au răspuns 1123 de persoana, marja de eroare fiind 3%.

De asemenea, întrebați dacă doar votul lor ar fi decisiv pentru următorul primar al Bucureștiului, pe cine ar alege, 33% l-au numit pe Sebastian Burduja. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel