Cum slăbești 100%. Cori Grămescu, secretul unui trup de invidiat: Rețeta clasică
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de fitness, a explicat cum se poate slăbi sănătos. 

"Alimentație și sport – rețeta clasică pentru rezultate sănătoase și un aspect fizic armonios. Slăbirea se bazează pe crearea unui deficit caloric sustenabil și menținerea glicemiei într-un interval moderat de valori. Deficitul caloric înseamnă să mâncăm mai puține calorii decât consumăm prin activitățile fizice zilnice, metabolismul bazal și digerarea alimentelor consumate.

"Slăbirea este partea cea mai ușoară"

Așadar, dacă vrem să privim lucrurile într-o manieră superficială, putem spune că atâta vreme cât suntem în deficit caloric, slăbim. În realitate, însă, slăbirea este doar partea cea mai ușoară a unui proces de remodelare corporală și adevărata provocare constă în menținerea unei greutăți normale în timp. Dacă nu introducem activitatea fizică ne va fi foarte greu să menținem în timp rezultatele slăbirii.

Vezi și: Dieta Cambridge. Slăbești până la 15 kilograme

Așadar, sportul:

- creează un deficit caloric eficient fără să ne înfometăm;

- consumând calorii în activitățile fizice și cele sportive zi de zi reușim să atingem ținta de deficit caloric de 500-1000 de kcal pe zi fără să reducem drastic mâncarea;

- contribuie la controlul stresului și ne ajută să ne odihnim mai bine post efort;

- menține metabolismul funcțional la un nivel optim pentru slăbire;

- masa musculară este activă metabolic, ceea ce înseamnă că o persoană cu o masă musculara crescută vă consuma mai multe calorii în repaus decât o persoană fără tonus muscular;

- creează o modificare a componentelor corpului, crește calitatea și cantitatea masei musculare, întărește sistemul osos și, în prezența deficitului caloric, scade masa de grăsime de sub piele și din jurul organelor interne", a explicat nutriționistul Cori Grămescu pe Facebook.

"Te ajută să slăbești treptat și să îți menții greutatea"

"Este foarte important să ne tratăm corpul cu răbdare și blândețe în procesul de remodelare corporală pentru că fiecare organism se comportă diferit și este contraproductiv să îți compari rezultatele personale sau corpul cu al altcuiva. Pe lângă disciplina alimentară și mișcare este foarte important să înțelegem că un plan alimentar sănătos nu te slăbește peste noapte, ci te ajută să slăbești treptat și să îți menții greutatea și după încheierea lui", a mai explicat Cori Grămescu.

Vezi și: Dieta de 13 zile. Slăbești până la 10 kilograme

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel