Cum și unde se montează maşina de spălat. Tot ce trebuie să știi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Dacă ți-ai achiziționat, de curând, o mașină de spălat rufe și încă nu știi exact unde să o montezi, trebuie să iei câteva aspecte în considerare. 

Funcţionarea unei maşini de spălat depinde de alimentarea cu energie electrică şi conectarea la o sursă de apă curentă şi la o conductă de evacuare a apei, scrie cumsa.ro.

Cele mai comune locuri de amplasare a unei maşini de spălat rufe sunt baia sau bucătăria, în aceste camere găsindu-se şi o sursă de alimentare cu apă. În cazul în care locuieşti într-o casă mai mare, poţi lua în calcul şi o cameră ceva mai mică pe care să o dedici procesului de spălare şi uscare a rufelor.

Dacă vorbim despre apartamentele de bloc, cele mai multe maşini de spălat ajung să fie poziţionate în baie. Există însă şi un dezavantaj important pentru maşinile de spălat rufe amplasate în baie, în această cameră fiind deseori o umiditate ceva mai ridicată. Umiditatea poate duce, în timp, la degradarea pieselor maşinii de spălat rufe.

Vezi și: De ce să pui o aspirină în mașina de spălat. Este foarte eficientă

Cei care au o bucătărie mai mare pot lua în calcul şi această variantă alternativă pentru amplasarea maşinii de spălat. Nu uita să iei în calcul şi puterea curentului electric, prizele din bucătărie fiind mult mai solicitate de multitudinea de electrocasnice care sunt puse în funcţiune. În cazul în care se poate, specialiştii recomandă folosirea unui circuit dedicat pentru maşină. De asemenea, ar fi bine să nu instalezi maşina de spălat lângă o sursă de căldură.

Dacă apartamentul în care locuieşti dispune de un hol mai mare, acesta poate fi luat în considerare pentru amplasarea maşinii de spălat. Ar fi bine însă ca locul ales din hol să fie apropiat de baie sau de bucătărie.

Poate fi luată în calcul şi o cameră dedicată acestui proces de spălare şi uscare a rufelor. Acordă o atenţie specială împământării instalaţiei electrice şi securizării şi izolării termice a conductelor de apă.

Maşina de spălat nu trebuie să fie aşezată pe un covor sau pe o mocheta mai groasă, aerisirea maşinii putând fi blocată astfel.

Vezi și: Cum cureți calcarul din mașina de spălat. Ai nevoie de două ingrediente din bucătărie

Unde se montează centrala termică. Locul strict interzis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel