Urmărește emisiunea live
Cum se va numi noul McDonald's rusesc? Cele mai interesante nume sugerate de cetățenii ruși
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie creată de Valeria Boltneva, de la Pexels
Fotografie creată de Valeria Boltneva, de la Pexels
Rușii au răspuns la apelul de a redenumi McDonald's, care va continua să funcționeze în țara lor sub un nou brand.

Lanțul de fast-food s-a numărat printre numeroasele companii occidentale care au anunțat retragerea din Rusia în urma invaziei Ucrainei, stârnind incertitudine cu privire la viitorul celor 850 de restaurante și 62.000 de angajați, potrivit Newsweek.

Joi, lanțul de fast-food din SUA a anunțat că își va vinde restaurantele rusești omului de afaceri siberian Alexander Govor pentru o sumă nedezvăluită.

Govor, care opera deja 25 de restaurante McDonald's în Rusia și este coproprietarul companiei petroliere NefteKhimServis, va prelua responsabilitatea pentru livrările, chiria și utilitățile existente ale lanțului.

Ministerul Industriei și Comerțului din Rusia a făcut un apel pentru ca oamenii să vină cu un nou nume

„Cum se va numi noua rețea?” a declarat ministerul într-o postare pe canalul său de socializare Telegram. „Numele lanțului rusesc de fast-food nu a fost încă stabilit și ne-ar plăcea să auzim sugestiile dumneavoastră. Cele mai creative și interesante propuneri i le vom oferi noului proprietar rus. Cine știe? Poate că vei deveni autorul numelui care va apărea pe sute de restaurante",  a scris ministerul.

Sugestiile venite din partea cetățenilor ruși nu au întârziat să apară 

Un număr de oameni au prezentat „МакРос” (MakRos), „МакРус” (MakRus) și „MакНаш” (Mak Nash) referindu-se la cuvântul rusesc pentru „nostru”. Și „Matryoshka”, numele celebrelor păpușile rusești, a fost, de asemenea, popular.

McDonald's și-a închis temporar magazinele din Rusia pe 15 martie, pe fondul sancțiunilor internaționale adoptate ca răspuns la războiul din Ucraina. Lanțul s-a bucurat de o prezență de 32 de ani în Rusia, care a început când prima sucursală s-a deschis vizavi de Piața Pușkin din centrul Moscovei, la 31 ianuarie 1990.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel