Cum se TRATEAZĂ boala arterială periferică. Dr. Andrada Bogdan AVERTIZEAZĂ: 2 din 3 persoane pățesc ASTA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Medicul Andrada Bogdan, de la Sanador, a oferit un interviu exploziv pentru DC NEWS. Iată cum se tratează boala arterială periferică. 

Medicul Andrada Bogdan susține că boala arterială periferică afectează atât membrele inferioare, cât și inima și creierul, caz întâlnit la două din trei persoane.

"Poți să tratezi boala atunci când ai un diagnostic bun. Prima etapă este un diagnostic corect, complet, atât al bolii, cât și al comorbidităților asociate. Aici aș face o observație, spunând că 2 din 3 pacienți cu boala arterială periferică au o importantă problemă la nivelul vaselor coronare. Altfel spus, când ai un astfel de pacient, chiar și fără simptome, trebuie să te gândești la boala coronariană și măcar o electrocardiogramă ar trebui să sufere pacientul", a declarat dr. Andrada Bogdan, în exclusivitate pentru DC NEWS

Sanador

Standardul de aur pentru vizualizarea arterelor 

"Ca să ai un diagnostic complet, în mod evident că ai o evaluare clinică, însă importantă este și anatomia bolii, pe care poți să o afli vizualizând arterele. Standardul de aur pentru vizualizarea arterelor este arteriografia membrelor inferioare, care este o manevră care se face din ce în ce mai mult, o manevră minim invazivă, cu riscuri minime și beneficii maxime. Practic, cu anestezie locală la nivelul cumulului de cele mai multe ori, ajungem până la nivelul aortei abdominale și, acolo unde el se bifurcă, se injectează substanță de constrast care colorează vasele și se face o vizualizare a arterelor de sus până jos", a completat ea. 

Vezi aici interviul complet:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel