Cum se spală hota din bucătărie: secretul pentru o curățenie impecabilă
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cum se spală hota din bucătărie, secretul pentru o curățenie impecabilă. Sursa foto: freepik.com
Cum se spală hota din bucătărie, secretul pentru o curățenie impecabilă. Sursa foto: freepik.com
Când curățăm bucătăria, unde depozităm alimente, gătim și ne bucurăm de mese delicioase, merită să acordăm o atenție deosebită nu numai aragazului, ci și hote i.

Hota acumulează cele mai multe grăsimi și necesită o curățare temeinică. Iată cum se curăță eficient hota de bucătărie pentru a îndepărta complet grăsimea.

Cum se curăță interiorul unei hote de bucătărie?

Metoda 1: Scoate filtrele și pulverizează interiorul hotei cu un degresant special pentru hote de bucătărie. Lasă produsul să funcționeze cât scrie pe etichetă. Utilizează o cârpă sau partea moale a unui burete pentru a curăța interiorul hotei. Repetă procesul dacă este necesar până când interiorul hotei este complet curat.

Scapă de praful din casă, folosind o metodă simplă a gospodinelor chineze

Metoda 2. Bicarbonatul de sodiu este o alternativă excelentă la curățarea hotei. Fierbe două oale cu apă cu bicarbonat de sodiu. Pornește hota și puneți vasele cu apă și bicarbonat sub ea.

Aburul generat va ajuta la dizolvarea grăsimii acumulate în interiorul hotei. Lasă apa să fiarbă cel puțin o oră.  Adaugă apă și bicarbonat de sodiu după cum este necesar.

Ia oalele de pe aragaz atunci când grăsimea începe să se desprindă și șterge interiorul hotei cu o cârpă.

Adaugă sare în lichidul de spălat vase și vei economisi eficient

Pentru a îndepărta petele încăpățânate, pregătește o pastă groasă de apă și bicarbonat de sodiu și freacă hota cu o perie moale sau un burete.

La final, șterge hota cu o cârpă umezită cu apă sau oțet alb pentru a îndepărta orice reziduu. Hota va fi curată și va străluci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel